Kanallöpning i Amsterdam

Nu har familjens roadtripp tagit oss till Amsterdam. Vi bor centralt och har många möjligheter att upptäcka Nederländernas huvudstad och springa över vackra broar och utmed fina kanaler. Semesterlöpning är lycka i kubik!! Här kan ni läsa om min löpning i Köpenhamn häromdagen!

I Amsterdam räknar man inte gator, utan där säger man istället ”sväng vänster efter två kanaler”… I många kanaler ligger det husbåtar utmed sidorna. Alla tillstånd för att få ha en husbåt är numera sålda, så fler husbåtar får det inte bli. Endel husbåtar har till och med källare. Det går inte att springa snabbt i en storstad som Amsterdam. Cyklar viner och far överallt hela tiden. Man får tvärnita i löpningen hela tiden. Cyklar har visst företräde framför allt annat… Jag har aldrig sett så mycket cyklar tidigare!

Det är verkligen superspännande att upptäcka en stad genom löprundor. Att komma bort från turiststråk och liksom komma staden nära!! //Vickan

Vi ställde klockan på 07.00 för att se Amsterdam vakna upp och för att springa innan frukost. Då det är helg, var det inte många människor ute. Vi var ganska själva faktiskt… Lite småregn kom på morgonen när vi sprang. Sedan klarnade det upp på dagen.

Tyvärr funkade inte GPS:en första två km, även om den räknade längden. Jag har ritat in med blått vägen vi sprang i början. Fina kanaler och broar. Vi startade vid vårt Hotel Mosaic City Centre. Löprundan blev 6,7 km lång och utmed kanaler hela rundan! Efter löprundan blev det frukost på Starbucks.

Uppdatering:

Övriga löpturer under denna roadtrip hittar du här:

Morgonrunda i Köpenhamn
Upptäckslöpning i Amsterdam
Löprunda i Vondelpark

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras