Upptäckslöpning i Amsterdam

Ännu en fantastisk morgonlöpning i Amsterdam. Idag sken solen och himlen var härligt knallblå! Denna runda blev åt andra hållet i Old Town, än den igår. Även här utmed kanaler såklart, eftersom det är kanaler överallt. En stadskärna blir verkligen mysigare när det är vatten i den. Mannen och jag springer tillsammans på upptäckslöpningarna. Så härligt att få göra detta tillsammans. Längst ner i inlägget är en karta på löpturen. Denna runda rekommenderas varmt om ni åker till Amsterdam!

Utöver löprundorna blir det även en riktigt aktiv semester. Familjen går och går och går och jag kommer upp i över 30.000 steg per dag (som mest en dag blev det 34.100 steg). //Vickan

Här springer jag på Skinny Bridge eller på holländska – Magere Brug.

Nedan är Skinny Bridge med Operahuset i bakgrunden.

Även i Amsterdam sprang jag förbi operahuset. Känns som att det nästan får bli en standardbild i de städer jag springer som har ett operahus! Tidigare har jag sprungit vid operahusen i Köpenhamn och Oslo. Kartan är alltid med i nya städer. Jag älskar kartor, både att följa och som motiv!

Ovan är Oude Kerk. Det blir många stopp per kilometer för cyklar och bilar. Det kommer inte bara en cykel, utan det kommer typ 15 åt gången och från tre olika håll – samtidigt! Detta måste upplevas. Svårt att med ord förklara hur det verkligen är. Men jag var definitivt inte ute efter att springa fort iallafall – jag är bara så lycklig att kroppen orkar springa efter flera sjukveckor.

Dagens löprunda blev lite längre än vad vi hade tänkt oss. Vi upptäckte hela tiden nya vägar vi ville springa. Det mesta underlaget är på kullersten, annars är det asfalt.

Uppdatering:

Övriga löpturer under denna roadtrip hittar du här:

Morgonrunda i Köpenhamn
Kanallöpning i Amsterdam
Löprunda i Vondelpark

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras