Manchester & lössnö

Alltså dessa manchesteråk… Backen är nypistad. Vi är först upp med liften. Solen börjar sakta gå upp alldeles orangeröd bakom molnen i horisonten. Det är lite bitigt om kinderna & näsan på toppen. Familjen är samlad. Vi ger oss ner för backe 15. Det låter Frrr från varje sväng. Ett glädjerus spirar i kroppen. Ett Wiiiiiii kommer ut ur munnen utan förvarning. Det är lycka från topp till tå. Frihet. Det är en magisk känsla att få uppleva Trysil i soluppgång, nästan ensamma i backen & riktig vinter!

Alltså dessa lössnöåk… Backen är nypisad & ovanpå ligger minst 20 cm lössnö. Vi är först upp i liften denna dag också. Snön vräker ner. Ingen soluppgång idag. Snön piskar i ansiktet & googles + buff upp över näsan är ett måste. Ett nytt glädjerus spritter i kroppen. Ett glädjetjut kommer ut automatiskt när svängarna i lössnön känns magiska. Vi åker i en helt orörd backe. Jag har aldrig åkt i så mycket lössnö tidigare. Träden är snötyngda & det ser Disneylikt ut. Mot slutet av dagen har det kommit 40 cm! Helt galet!! Det är lätt snö, så det blir inga direkta vallar, utan åkningen flyter på & benen får jobba ordentligt. Jag har nog åkt några av mina bästa åk någonsin dessa dagar!

Två helt olika skiddagar, lika mycket kärlek för kroppen. Manchesteråk eller lössnöåk – båda fantastiska på sitt sätt. Känslan i kroppen är magiskt oavsett. Så mycket energi som fylls på i kropp & knopp. Under vår vecka i Trysil kom det drygt en meter snö – bara på de tre sista dagarna!!

L o v e l y ! ! !  M a g i c a l ! ! ! F a n t a s t i c ! ! ! //Vickan

Och så kom snön…..

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras