Alla har sina personliga resor

Jag får ibland höra att mitt liv verkar ha fler timmar än 24 per dygn eller fler dagar än 7 i en vecka. Jag har samma antal timmar och dagar som alla andra – det är ju det enda rättvisa i världen typ. Alla har samma tid. Det är ju vad man fyller tiden med som är helt upp till var och en.
Olika tider i livet fyller man tiden med olika saker.
Olika tider i livet prioriterar man olika saker.
Olika förutsättningar med familj och arbete gör att man har olika möjligheter.
Olika tillstånd på ens hälsa påverkar också olika perioder i livet.
Men alla har sina personliga resor. Och alla resor är viktiga på sitt sätt. Jämför dig inte med andra, för vi har alla olika förutsättningar. Du är viktig för att du är du! Kom alltid ihåg det!! Här kan du läsa lite om min resa.

Bildtext: Mitt första millopp (2015) efter att jag börjat springa igen efter 20 år. När jag sprang förbi maken och barnen och satte upp V-tecknet med båda händerna så rann även tårarna nerför kinderna. LYCKOtårar! Jag hade klarat det. Jag kan springa igen! Så mycket känslor att det inte går att beskriva. Kommer fortfarande ihåg den känslan. 

Idag mår jag bra. Riktigt bra. Men det har inte alltid varit så. Jag har varit mycket skadad, vilket har begränsat både mitt liv och min träning big time vissa perioder. Jag var utan löpning i över 20 år pga av kronisk benhinneinflammation. Jag var överviktig efter barn nr två och fick kämpa rejält för att bli av med övervikten. Jag har varit utbränd och tagit mig tillbaka (min bästa personliga fortbildning) – Vickan 2.0 är jag bra mycket gladare och stoltare över! Så bakom härliga träningsbilder på blogg och instagram, så har det inte bara varit ”guld och gröna skogar”. Vi har alla våra personliga resor, men allt kanske inte står skrivet i pannan på oss.

Bildtext: Det är inte lätt att gå ner i vikt. Varje dag är en kamp. Men att både se och känna resultat är något alldeles extra. Att ta på sig byxorna man hade när man var som störst… Det känns overkligt. 

Det viktiga är att vi tar emot hjälp om vi behöver. Att vi alla tillsammans hjälps åt att stötta och peppa varandra, istället för att dra ner och vara avundsjuka på andra. Vi har alla ansvar för vårt eget liv och vi har makten att förändra om vi inte är nöjda med det vi har. Jag har blivit ifrågasatt för att ha både träningsnarkomani och att jag inte äter ok. Inget av detta stämmer. Såklart. Jag mår jättebra och har kämpat för att få må så här. Livet är inte alltid enkelt. Det finns inga genvägar. För att bli den man vill eller komma dit man vill, måste man lägga ner både tid och energi. Det är ingen dans på rosor. Det är kämpigt. Ibland vill man ge upp. Men oftast är det bara så häftigt att få uppnå personliga delmål och mål och att få må bra och känna sig nöjd! Sluta lägg energi på att vara avundsjuka eller irriterad på andra – lägg energin på att sätta upp egna delmål och mål och jobba med dem. Vad ditt eget mål är har ingen annan med att göra – om du inte själv vill berätta det. Allas mål är lika viktiga. Du har bara ett liv – se till att vara nöjd med livet du har och glad över att just du är du!

#vårruset30

Bildtext: Bilden är från Vårruset förra veckan. Jag blir lycklig av att springa. Varje steg, oavsett hur lätt eller jobbigt det känns, är en seger för mig. Jag tänker fortsätta att ha kvar den känslan – för det är ingen självklarhet att kunna springa och känna sig fri!
Fotograf: Elias Arshi. 

Att kunna träna är ingen självklarhet. I know. Been there, done that! Så jag njuter ärligt av varenda träningspass & längtar alltid till nästa pass. Bara för att jag längtar & njuter är jag inte besatt av det. Jag är bara lycklig!!! Life in a happy way! //Vickan

Alla har sina personliga resor

Bildtext: Olika träningsformer – alla lika värdefulla och härliga på sitt sätt. Naturligtvis känner jag även att det är extremt tungt och jobbigt ibland och jag vill sluta fast jag inte är färdig – MEN, efter alla olika skadeperioder jag har haft i livet, så är jag ändå tacksam att jag KAN träna. Så jag försöker att alltid vända de jobbiga känslorna till något positivt och till en kraft att genomföra och slutföra passet. Känslan efteråt är ju obetalbar!!

10 kommentarer
 1. Starkt att du delar med dig. Ibland tror man verkligen att många som bloggar och instagrammar är några ”övermänniskor”, så det är mycket värdefullt att du skriver detta inlägg. Det ger mig hopp under tuffa perioder och du är en förebild som vänder jobbigt till positivt. Tack!!! Kram Jennie

 2. Tack för att du delar med dig!
  Så sant att alla har vi något att kämpa eller jobba med. Oftast tas inte det upp, utan det är bara positivt i sociala medier. Bra att du vågar – det hjälper säkert många. //Nina

  1. Jag tror att många känner igen sig på upp- och nedgångar i livet. Viktigt att prata om det. Det finns ju ingen som bara går igenom livet som en dans på rosor (utan taggar!). Kram Vickan

 3. Tack för att du delar din historia. Alltid värdefullt att se att man kan komma ur svackor och tunga perioder i livet. Du bidrar med livsglädje, fortsätt med det!

 4. Meningen du skriver: Så jag försöker att alltid vända de jobbiga känslorna till något positivt och till en kraft att genomföra och slutföra passet. Det ska jag ta med mig! Tack för inspiration och väl skrivna ord.

 5. Modigt att du vågar skriva om allt jobbigt. Jag klickade vidare på din länkar i blogginlägget och blev rörd över dina berättelser. Tack för att du delar med dig. Tror många kan känna igen sig i alla eller några av dina berättelser. Kram från Sara

  1. Tack för dina fina ord! Det tog lång tid innan jag vågade berätta om min ”utbrändhet”. Det var ett helvete att vara i det, men nu i efterhand vill jag inte vara utan det – jag har förändrat mig så mycket. Till det positiva! Det har nog också gjort att jag har klarat av skador och sjukdomar lite bättre efter det. Med det mesta jobbiga kommer något gott också. Man får lärdom för livet. Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras