Klädd för höstlöpning

Jag får många frågor om vad jag har på mig när jag springer nu när det är lite kallare. Jag blir alltid så varm när jag springer, så jag har oftast ett lager mindre på mig än vad exempelvis min man har. Det är ju jätteindividuellt hur mycket man vill ha på sig. Höstlöpning för mig är mellan ca 2-12 grader. Jag har läst någonstans att man ska vara lite kall första fem minuterna, då har man klätt sig rätt när man ska springa. Inte frysa alltså, men ändå känna att det är lite kyligt. Mina löprundor på hösten brukar oftast sluta med pannband och vantar i handen och löparjackan runt midjan – om det är åt 12-graders-hållet. Är det ner mot nollan, så är naturligtvis alla kläder på hela rundan. //Vickan

Så här brukar jag vara klädd för höstlöpning:

Tunnare långärmad löpartröja, löparjacka, långa tights, pannband/keps, tunnare löparvantar, kompressionsstrumpor och löparskor. Kanske borde jag ha t-shirt på mig under löparjackan istället?!?

Springer jag när det är mörkt ute har jag alltid reflexväst på mig, oftast även reflexremmar runt fotlederna.

Funktionspannband eller keps (om det regnar). Jag har sprungit med bomullspannband några gånger och det var inte alls skönt. Det blev kallt när jag blev svettig.

Flipbelt är alltid på när jag springer. Perfekt för mobilen och nycklar (vattenflaska vid behov). Löparhandskar med reflexdetaljer.

Kompressionsstrumpor för mina benhinnor. Och så min löparskor – Gel Nimbus 20.

4 kommentarer
  1. Tack! Jag fryser ofta om benen. Smart att ha långa strumpor under. Det ska jag testa. /Pernilla

    1. Ja, testa! Extra skönt på kalla halvan av året. Men jag har det året om, för mina benhinnors skull! Kram Vickan

  2. Tack för klädtips! Alltid bra att få höra hur andra gör. Långa kompressionsstrumpor under var nytt för mig. Det ska jag absolut testa när det blir lite kallare. Ett flipbelt står på önskelistan till jul.

    1. Kul att du uppskattar inlägget :-)! Ja, testa gärna långa strumpor under – kanonskönt under kalla delen på året. Perfekt julklappsönskemål med ett flipbelt! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras