Cirkelpass v. 51

En vecka kvar till julafton. Cirkelpass v. 51 har fokus på armar och axlar. Bålen kommer ju med på köpet i de flesta övningar. Om du söker på cirkelpass på min bloggsida, så kommer alla årets och tidigare års cirkelpass upp. Bra allsidig träning, som i stort sett alltid kan genomföras hemma. Ifall du inte har redskapet som föreslås – var uppfinningsrik och gör ett liknande av sådant du har hemma. Eller gör samma övning fast utan redskap.

Veckans cirkelpass:
Tricepsvickningar på balansplatta
Planka med armbågsdutt
Hindu pushup
Armhävningar på balansplatta
Triceps dips
Planka med rotation 

Material:
Matta, balansplatta eller något ”veckigt” föremål

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Hoppas att du får en finfin aktiv vecka! //Vickan

Tricepsvickningar på balansplatta

Ovan tricepsvickningar på balansplatta (om man har tillgång till en bosuboll, så är den lite högre och vickningarna blir lite större. Balansplatta funkar dock riktigt bra). Vicka från sida till sida. Böj armbågen på den sida du vickar åt. Det blir som en dip på en arm.

Nedan planka med armbågsdutt. Stå i plankposition på raka armar. Håll kroppen så rak du kan genom hela övningen. Spänn magen. Sätt ner höger armbåge i marken och sedan upp till startposition igen. Sätt sedan ner vänster armbåge i marken. Alternera. Här kan du se en film på hur övningen går till.

Planka med armbågsdutt

Nedan hindu pushup. Stå som ett upp och nervänt V (haha, jag är så galet ovig, men denna bild bjuder jag på ändå!). Böj armarna och för huvudet ned mot mattan. Triceps jobbar hårt i denna övning. Endast händer och fötter nuddar golvet i denna övning. För överkroppen nära golvet utan att nudda och sträck sedan på armarna samtidigt som du lyfter upp huvudet. Tillbaka till startposition och börja om. Här kan du se en film på hur övningen går till.

Hindu pushup

Nedan armhävningar på balansplatta. Gör vanliga armhävningar på en balansplatta eller bosuboll. I och med att det blir lite vingligare så få magen jobba en hel del. Spänn magen genom hela övningen, men fokusera på armhävningarna.

armhävningar på balansplatta

Nedan triceps dips på stol. Ha fingrarna vända mot dig. Stå på raka armar och endast hälarna i golvet. För kroppen nära stolen, tills armbågarna är i ca 90 grader. Tryck dig upp på raka armar igen.

Cirkelpass v. 51

Nedan planka med rotation. Stå i plankposition på raka armar, med händerna på balansplattan. Vrid plattan åt vänster, så att höger arm hamnar på klockan 12 och vänster arm på klocka 6. Tillbaka till startposition. Vrid sedan åt höger. så att vänster arm hamnar på klockan 12 och höger arm på klockan 6. Spänn magen genom hela övningen. Detta är en ny övning för mig. Jag gillade den. Kul med varianter på vanliga övningar.

Planka med rotation

2 Comments
  1. Kul med en ny övning denna vecka också. Är så imponerad över att du levererar cirkelpass utöver din aktiva julkalender. Tack! Julledigheten är räddad!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.