Negombo och Colombo

Vi hann med att besöka både Negombo och Colombo. Colombo är den kommersiella och finansiella huvudstaden på Sri Lanka, men den administrativa huvudstad är Sri Jayewardenepura Kotte (som är en förort till Colombo). //Vickan

Negombo

Negombo har en stor fiskebåtshamn, med vackert färgglada båtar. I övrigt upplevde vi mest trafikkaos under vårt besök i Negombo. Dagens solnedgång blev i båthamnen. Vi besökte även St. Marys church och sedan tillbringade vi kvällen på en restaurang mitt i folkvimlet.

Negombo

Solnedgång i Negombo

Sunset in Negombo

St Marys church

Negombo

Colombo

I Colombo besökte vi fyren som var förbjudet område under inbördeskriget. Det var mycket säkerhet runt turistföremålen i Colombo, då det varit en del terrordåd här tidigare. Vid fyren stod det vakter med k-pist och man fick inte fota var man ville. Sedan gick vi vidare till Sambodhi Chaitya – en stor stupa på fyra 20 meter höga pålar. Vi gick alla 260 trappsteg upp i hettan för att se stupan invändigt. Fina målningar inne i stupan och häftig utsikt över Colombo och framför allt hamnen. Vi åkte Tuk-Tuk och fick därmed uppleva en hel del gatuliv i Colombo. Mycket avgaser och man slutas inte att fascineras av trafiken. Det mest annorlunda var nog cyklisten som hade en sängram runt sig. Vi avslutade vårt besök i Colombo med att besöka det gamla och det nya Kathiresantemplet. De två hinduiska templen är tillägnade krigsguden Murugan/Skanda, Shivas son. Vi fick gå in i det nya templet, då det denna dag bjöds på mat till behövande. Vi ansåg inte att vi behövde mat, men de ville gärna dela med sig. Det är mycket sällan som dessa tempel öppnas upp, så det var riktigt kul att få komma in i det.

Vem skulle komma på idén att cykla med en sängram hemma? Jag är impad!!

Fyren i Colombo

Sambodhi Chaitya

Stupa i Colombo

New Kathiresan temple

Nya Kathiresan templet

Tänk att vi blev inbjudna i templet, som nästan aldrig har öppet för besökare. Så stolta och glad män som gärna ville bli fotograferade.

Kathiresan temple

Old Kathiresan Temple

2 kommentarer
    1. Ja, det var verkligen en FANTASTISK resa. Får du någon gång möjlighet att besöka Sri Lanka – GÖR’T! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras