Cirkelpass v. 6 – 2019

Första veckan i februari och det är massor av snö. Härligt! Hoppas att allt ligger kvar till och med sportlovet – sedan får det gärna bli vår på en gång! Cirkelpass v. 6 – 2019 är för hela kroppen. Om ni söker på ”Cirkelpass” i sökrutan på bloggens startsida, så hittar ni alla cirkelpass som jag har gjort. Film längst ner i inlägget.

Veckans cirkelpass:
Squathopp
Crunch med hältouch
Sidoplanka med stjärna
Saxhopp med upphopp
Squat med kosacksteg
Step up

Material:
Matta, pall eller stepbräda

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Hoppas att ni får en fantastisk vintervecka! //Vickan

Jumpsquat

Ovan squathopp (jumpsquats). Stå i en djup squat. Hoppa ut och in med benen. Hoppet gör du rakt upp och för benen ut eller ihop i hoppet.

Nedan crunch med hältouch. Ligg på rygg med fotsulorna i golvet. Tryck ner svanken och spänn magen. För vänster hand till vänster häl. Vrid tillbaka till startposition. För höger hand till höger häl. Fortsätt varannan gång under hela tiden.

Crunch med häldutt

Nedan sidoplanka med stjärna. Stå i plankposition på raka armar, spänn bålen. Vänd dig åt ena hållet så du står i sidoplanka. Hitta balansen och lyft arm och ben. Tillbaka till utgångspositionen och vänd åt andra hållet. En lugn och kontrollerad övning.

Sidoplanka med stjärna

Nedan saxhopp med upphopp. Hoppa ut i ett saxhopp – vänster ben fram och höger ben bak, där båda knäna är i typ 90 grader. Gör ett upphopp direkt och landa i ett nytt saxhopp, fast nu med höger ben fram och vänster ben bak. Fortsätt att alternera ben fram efter upphoppet.

Saxhopp med upphopp

Nedan squat med kosacksteg. Gå ner i en djup lite bredare squat. För ut höger ben och sätt i hälen. Tillbaka till startposition. För sedan ut vänster ben och sätt i hälen. Tillbaka igen. Alternera och håll hela tiden kroppen i en djup squat. Här hittar du en film på övningen samt en variant när du reser dig upp mellan kosackstegen.

Squat med kosacksteg

Nedan step up. Jag använde en badrumspall för att få lite höjd på stegen. Om man inte har tillgång till en stepbräda kan man välja ett trappsteg eller en pall. Spring upp och ner på en Step bräda/pall. Börja med att alltid kliva upp med höger ben först. Se till att höger ben är rakt när vänster ben kommer upp på pallen. Efter halva tiden byter du och springer upp med vänster ben först.

Step up

4 kommentarer
  1. Grymt pass som vanligt!
    Snyggt med alla små gula detaljer… I tapeten (!!), på skorna, på linnet och klockan…

    1. Tack :-)! Haha, gula detaljerna… Så uppmärksam du är! Det finns mycket gult och rosa hos mig. Kram Vickan

  2. Haha, tänkte också skriva om de gula detaljerna…. Ser att Sara gjort det redan 😄💛!

    Tack för ännu ett effektivt cirkelpass.

    1. Haha, såg du också gula detaljerna… Ni är för roliga!! Hoppas att du gillar passet när du testar det! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras