Rocka sockorna 2019

Idag är det Internationella Downs syndrom dagen (World down syndrome day). Datumet den 21 mars valdes eftersom det är unikt för Downs syndrom med 3 kromosomer 21. För att visa att man bryr sig om allas lika värde, så uppmanas världen att bära två olika strumpor – rocka sockarna 2019. Alla är vi lika och olika, en del mer än andra, men framförallt är vi alla lika värdefulla! Genom att ha olika strumpor hjälps vi åt att visa att det är bra att vara annorlunda! Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Svenska Downs syndromföreningens websida står det om varför just sockor har blivit symbolen för denna dag: Jo, för att kromosomer ser ut som små kryss, precis som sockor som paras ihop med hälarna mot varandra. Att rocka sockorna innebär alltså att vi alla ”rockar våra kromosomer”. 

Idag på jobbet bar jag en zebrarandig och en Adidasmönstrad strumpa. När jag körde styrketräning hemma nu på kvällen så körde jag med en turkos leopardmönstrad och en rosa strumpa. Egentligen borde jag bära det alla dagar på året, då jag naturligtvis alltid har samma syn – ALLA människor är lika värdefulla! //Vickan
Rocka sockorna 2019
Gococo - rocka sockorna
Rocka sockorna
Rocka sockorna 2019
Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras