Vill helst glömma

Jag vill helst glömma mars månad träningsmässigt. Tre veckors sjukdom (först halsböld och sedan kraftig influensa) från sista delen av februari till en bra bit in i mars. Och nu har det gått drygt två veckor sedan jag började jobba och ändå känns kroppen inte riktigt i fas. Jag orkar med jobbet (även om jag känner mig lite tröttare än vanligt) och jag orkar med viss träning. Men jag blir trött alldeles för fort och jag orkar inte med i samma takt som tidigare. Efter den träning jag genomför så får jag bästa energiboosten och blir otroligt pigg och glad – en ofantligt härlig känsla som jag har saknat så mycket!

Tyvärr känns halsen lite konstig. Jag har inte ”ont ont”, men blir ansträngd, har lite ont och får en konstig torrhet i halsen. Tänk att få vakna en morgon och känna att kroppen är pigg, halsen inte känns överhuvudtaget, jag kan springa långt och lite snabbare. Jag har ju en träningsresa med Springtime i månadsskiftet april/maj, så jag måste ju få tillbaka mina krafter! Har längtat och drömt om att åka till Portugal i flera år och äntligen ska jag få uppfylla denna dröm och även pricka av en punkt på min bucketlist!

Efter att ha varit i kontakt med vårdcentralen pga av min konstiga hals, fick jag idag en snabb tid till en läkare. Jag gjorde ett halsprov och blev undersökt av en läkare. Inga streptokocker, ingen feber, lite röd hals – MEN, jag fick klartecken att köra på fullt med träning igen🙏✌️! LYCKA.

Så innan solen gick ner, sprang jag i skogen. Denna gång sprang jag i alla uppförsbackar också. 5,25 km och därmed sprang jag det längsta hittills efter sjukdomarna. Benen orkar springa hur mycket som helst, men andningen är än så länge tokjobbig. Men det släpper väl snart hoppas jag… Maken trodde att jag hade sprungit tuffa intervaller pga min andning när jag kom hem🤣! Det hade jag inte… //Vickan

Vill helst glömma

Löpning

Bästa kombon: löpning, sol och skog!

Skogen

Trailrunning

Skogslöpning

LYCKA att kunna springa även i uppförsbackar igen. LYCKA att få klartecken från läkare att träna för fullt. Nu ska kroppen bara samarbeta till fullo igen.

2 kommentarer
  1. Så härligt att du fått ”godkänt” att träna på igen. Hoppas att det nu bara känns bättre och bättre. Kram Sara

    1. Det var verkligen en klump i magen som försvann när läkare gav godkänt. Så skönt! Kram Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras