Bergspasset 14,7 km

Jag hade hört talas om Bergspasset redan innan jag åkte till Monte Gordo. Om det bara var ett pass man skulle vara med på, så var det just detta. Man kunde välja mellan två olika löpsträckor (10 km och 14 km) och två olika gångsträckor (8 km och 10 km). Klockan 9 åkte vi iväg med bussen från vårt hotell och åkte till Odeleite. Där utgick vi från ett café i toppen på bergsbyn. Efter lite velande fram och tillbaka, valde jag till slut 14 km. Jag har ju varit sjuk alldeles för mycket under våren och var osäker på om kroppen skulle orka. Jag har bara sprungit drygt 8 km som längst senaste månaderna. Men som ledar-Malin sa, veckans tema är ju utmana dig själv – så kör 14 km! Och jag är sååå glad att jag valde detta!

Jag hade sällskap med två norskor nästan hela passet (Tack för sällskapet!!). Det var skönt att springa med några som hade samma takt som jag. Det var tufft emellanåt – galet varmt, mycket kuperat och otroligt svettigt. Samtidigt så var det fantastiskt vackert. En utmaning, som jag klarade av. Sista kilometern in till slutpunkten stod Anna Haag och mötte upp. Hon sprang med mig ända in i mål. Så härligt att få ensameskort av denna fina tjej sista biten av passet! Jag är både glad och stolt över att jag fixade denna grymt kuperade runda utifrån formen i kroppen sista veckorna! En kall cola på toppen smakade mer än bra efteråt. //Vickan

Svägerskan Malin och jag innan vi sprang. Vi valde olika sträcker, men kul att kunna mötas på samma ställe efteråt.

Kaktus

Vickan

Vinrankor

Löpning

Jag klarade det!! Stolt och glad!

Jag klarade det

Bergspasset 14,7 km

1 kommentar
  1. Wow, så imponerande du är! Om jag var tveksam hade jag tagit en kortare sträcka, men du utmanar verkligen. Förstår lyckan när man kommer i mål efter en sådan utmaning. Heja heja dig!

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras