Cirkelpass v. 23 – 2019

Nu är vi redan inne i juni månad. Tiden går alldeles för fort… Äntligen cirkelpass utomhus igen! Cirkelpass v. 23 – 2019 tränar hela kroppen. För att se filmer på övningarna så swipa bildkollaget på instagram.

Veckans cirkelpass:
Sumoburpees
Crunch med hältouch
Planka med inhopp
Step up
Triceps dips
Djupa låga grodhopp

Material:
Matta och pall/trappa

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Hoppas att ni alla får en fantastisk vecka! //Vickan

Sumoburpees

Ovan sumoburpees. Stå i plankposition på raka armar. Hoppa upp i en bred squat och tryck handflatorna mot varandra. Armbågarna trycker liksom ut knäna. Hoppa sedan ut i plankposition igen. Här tränas även rörligheten.

Nedan crunch med hältouch. Ligg på rygg med fotsulorna i marken. Tryck ner svanken och spänn magen genom hela övningen. För vänster hand till vänster häl och vrid sedan tillbaka till startposition. För sedan höger hand till höger häl. Alternera varannan gång under hela tiden.

Crunch med häldutt

Nedan planka med inhopp. Stå i plankposition på raka armar. Spänn magmusklerna och hoppa jämfota fram med fötterna så att de landar under bröstet. Hoppa sedan tillbaka till plankposition. Blir det för jobbigt att hoppa, kan man istället kliva fram och tillbaka. Det är en tuffare övning än den ser ut att vara. Pulsen höjs rejält och både rumpa, lår och mage får jobba.

Planka med inhopp

Nedan step up. Jag använde trappan på altanen idag. Om man inte har tillgång till en trappa, kan man välja en pall eller annat stabilt föremål att kliva upp på. Kliv upp och ner på trappsteget/pallen. Börja med att alltid kliva upp med höger ben först. Se till att höger ben är rakt när vänster ben kommer upp på pallen. Efter halva tiden byter du och kliver upp med vänster ben först. Jag valde att köra varannan höger och varannan vänster.

Step up

Nedan triceps dips. Idag använde jag trappan utomhus, istället för en stol. Ha fingrarna vända mot dig. Stå på raka armar och endast hälarna i marken. För kroppen nära stolen/trappan, tills armbågarna är i 90 grader (mina trappsteg gjorde att jag inte kunde böja riktigt till 90 grader idag). Tryck dig upp på raka armar igen.

Triceps dips

Nedan djupa låga grodhopp. Stå i en djup squat med armarna ihop framför kroppen. Hoppa med båda fötterna samtidigt uppåt. Behåll hela tiden squatpositionen, så alltså en ganska låg position för överkroppen, det är benen som bara hoppar upp och ner. HÄR kan du se en film på övningen.

Djupa låga grodhopp

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.