Cirkelpass v. 28 – 2019

Tänk att jag glömde bort vilken dag det var igår🙃😝. Jag har redan hunnit bli dagvill efter bara en veckas semester, snacka om semestermood. Eftersom jag trodde att det var söndag igår blev det inget cirkelpass. Men idag blev det minsann cirkelpass v. 28 – 2019. Efter att ha kroppsarbetat stående hela dagen var kroppen ganska mör, men ett hemmaträningspass var ändå otroligt skönt att få till.

För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram. Vill du ha fler tips på cirkelpass – klicka HÄR för att komma till kategorin för pass.

Veckans cirkelpass:
Squat med utfall bakåt
Starjumps
Planka med benförflyttning
Djupa knäuppdrag
Burpees med crisscross
Rygglyft med vridning

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vädret har mest varit kallt och mulet på semestern, men jag har fått mycket gjort inomhus och rensat. Det är också otroligt skönt att ha tid till! //Vickan

Squat med utfall bakåt

Ovan squat med utfall bakåt. Gå ner i en djup squat (90 grader i knäna). Ha händerna ihop framför kroppen. Behåll denna position genom hela övningen. Lyft ut höger ben bakåt så långt du kan, utan att nudda knät i marken. Tillbaka till startposition. Lyft bak vänster ben.

Nedan starjumps. Du går ned i en squat med fötterna ihop och hoppar explosivt ut i en stjärna (ett X), men utan att sätta i fötterna. Försök att hoppa ut så högt du kan. Du landar sedan med fötterna ihop och börjar om från början. Här kan du läsa mer om övningen.

Starjumps

Nedan planka med benförflyttning. Stå i planka på armbågarna. Försök att ha kroppen så rak som möjligt genom hela övningen och spänn magen. Lyft vänster ben och korsa det på ovansidan av höger ben. Nudda foten i golvet på andra sidan av höger ben. Tillbaka till startposition. Ta höger ben och lyft det över vänster ben och nudda höger fot i golvet på andra sidan av vänster ben.

planka med benförflyttning

Nedan djupa knäuppdrag. Stå i startposition med benen (som ett djupt utfall bakåt). Höger ben bak så långt du kan. Vänster ben är böjt i 90 grader. Lyft höger ben upp till 90 grader framför dig. Vänster ben är då rakt. Jobba med diagonala armar. Byt ben efter halva tiden.

Djupa knäuppdrag

Nedan burpees med crisscross. Hoppa ut i plankoosition på raka armar och hoppa sedan ihop grupperat. Res dig upp och hoppa crisscross, vilket innebär två snabba hopp i kors. Första hoppet med höger ben fram och sedan ett med vönster ben fram.

Burpees med crisscross

Nedan rygglyft med vridning. Ligg på magen. Tårna i golvet genom hela övningen. Lyft överkroppen, ha blicken rakt ner i golvet, så att nacken är rak. Ha armarna i höjd med öronen. Vrid sedan åt höger. Följ med med blicken, så att nacken fortsätter att vara rak. Vrid tillbaka till start position. Vrid nästa gång åt vänster.

Rygglyft med vridning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras