Hur tar du alla dina löparbilder?

Hur tar du alla din löparbilder? är en fråga som jag ofta får både via mail och via DM på instagram. Några har undrat om jag har med mig någon varje runda som tar foton på mig. Jag tar i stort sett 95 % av alla foton med självutlösaren på mobilen (jag har en iPhone X). Övriga 5 % är när jag springer tillsammans med någon som kan tänka sig att fota. Min man, som är den som jag oftast springer tillsammans med, gillar inte alls att fota så då blir det i stort sett alltid självutlösaren på mobilen trots att jag har sällskap. Eftersom jag tar nästan alla foton själv, så var det välkommet med ett ihopfällbart stativ. Jag själv gillar helst bilder där man ser att kroppen är i rörelse, så därför är det många ”in action” bilder på mitt instagram och i min blogg. 

Hur jag praktiskt tar ett foto med självutlösaren:

Jag ställer in kameran på självutlösare. Numera när jag har en Apple watch så kan jag ju dessutom trycka av fotot direkt från klockan. Självutlösaren på min iPhone räknar ner från 3 eller 10, beroende på vilken jag ställer in den på (antar att androidmobiler har liknande funktioner). Det blir bättre bilder om man tar åt ”rätt håll”, alltså skärmen bort från där man tar. Då blinkar blixten 3 eller 10 gånger, så att man vet när kameran börjar ta bilder. Kameran tar då en bildserie på 10 bilder och det är sedan bara att välja ut den eller de  bilderna man tycker blir bäst. Om du har mobilen åt ”selfie-hållet” (skärmen mot dig), så ser man istället nedräkningen på skärmen från 3 eller 10. Oftast blir inte dessa bilder lika skarpa.

Numera har jag oftast med mig stativet och sätter fast mobilen i den. Annars ställer jag mobilen mot en sten, en stubbe eller något annat som är lite mer stabilt i närheten.

De gånger som jag har haft någon som kan ta foton med en riktigt kamera (vilket absolut inte är särskilt ofta), så blir ofta fotona mer skarpa och fina.

Min dröm är att ha en drönare som kan filma och fota uppifrån. Så coolt! //Vickan

löpning

Running

Hur tar du alla dina löparbilder?

Självutlösaren

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras