Morgonmil i Gävle

Jag hade ställt klockan på 07.40 för att komma upp och komma ut och springa. Tanken var en morgonmil i Gävle. Jag var lite stel i ryggslutet när jag vaknade, men tänkte att det skulle ge med sig om jag joggade lugnt som uppvärmning. Kl. 08.00 var löparskorna påsnörade och mannen och jag gav oss iväg. Efter 1,5 km rann svetten rejält. Sååå varmt, redan så tidigt på dagen. Jag fick stanna till och sträcka ut ryggslutet några gånger. Vi sprang genom söder, centrum, Boulognerskogen och förbi konserthuset. Där kände jag att det högg i ryggslutet varje löpsteg jag tog, så då var det bara att inse att mer löpning inte funkade idag. Jag gick resten av rundan hem, 5 km, i gassande sol. Linnet åkte av. Genom Villastaden med de galet fina husen, förbi högskoleområdet, Olsbacka, Fridhem och Sörby. Den sista avslutande uppförsbacken innan jag kom hem fick jag gå baklänges (!), då ryggslutet inte fixade att gå vanligt i uppförsbacke. Jättemärklig känsla. Efter frukost ute i solen och en dusch kändes tack å lov ryggen lite bättre och mindre stel och stum. Hoppas att det bara var något tillfälligt, eftersom vi mest sprungit på asfalt och jag har sovit i en lite hård bäddsoffa de två senaste nätterna. //Vickan

Löpning i Gävle

På söder i Gävle

Gavleån

Livboj Gävle

Morgonmil i Gävle

Dagens runda inspirerades av en tidigare mil vi sprungit i Gävle.

Hem och åt en mindre frukost och duscha, för att sedan åka till Bönan café med familjen och äta en galet god räkmacka (utan majonäs) i skuggan.

Räkmacka Bönan Café

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras