Löpning vid Omberg

SOMMARENS BÄSTA LÖPRUNDA!!! Ett av mina sommarmål var att springa på nya ställen och få naturupplevelser. Idag åkte vi iväg med bilen för löpning vid Omberg. Bilresan tog 60 min. Vi parkerade vid Ombergs turisthotell. Jag hade kollat in kartan över vandringsleder hemma på datorn, så en kombination av blå och grön led lät som en lagom utmaning. Vi började på blå led – Ellen Keys led (6 km). Vid Stocklycke sprang vi in på grön led – Älvarumsleden (7,5 km) och vid Mörkahålkärrets naturreservat sprang vi in på blå led igen och höll den ända in till vår startplats. Vår runda blev 12,4 km. Det var varierad skog och varierat underlag. Vissa bitar var riktigt branta och svårsprunga och vissa bitar var lättlöpta på grusväg. Vi sprang i stort sett hela vägen, men gick i några branta uppförsstigningar. På toppen av Omberg – Hjässan 263 m o h – var det väldigt fin utsikt.

Efteråt satt vi och åt och fick lite ny energi och drack kaffe vid Ellen Keys strand. Jag hade även med mig ombyte, så jag bytte om vid sidan av bilen. Skönt att vara torr på  bilresan hem.

Det var bara 14 grader ute, men alldeles perfekt temperatur att springa i. Vi hade mest molnigt, men solen kom fram några gånger. Löparryggsäcken innehöll vatten, ett russinpaket, stativet och en tunn löparjacka. I mitt Flipbelt hade jag min mobil, för att ha den lättillgänglig för foton. En perfekt förmiddag sista dagen i juli!

Här nedan kommer en bildbomb med lite text från dagens härliga löprunda! //Vickan

Omberg

Bokskog Ellen Keys

Fantastiskt fin bokskog vid Ellen Keys strand.

Löpning i bokskog

Rödgavels grotta

Ovan Rödgavels grotta. Nedan – små visdomsord från Ellen Key fanns utmed den blå leden.

Ellen Keys led

Stocklycke

Ovan vid Stocklycke Ekopark. Här sprang vi in på den gröna leden.

pers sten

Älvarums udde

Ovan Älvarums udde. Nedan var vi lite drygt halvvägs vid Storpissans naturreservat. Här fyllde vi på med lite energi.

Russin - energipåfyllnad

Spänger

Salomonrunning

Löpning vid Omberg

Ovan mannen och jag på toppen av Omberg – Hjässan 261 m o h. Nedan utsikt in mot landet från toppen av Hjässan.

Utsikt från Hjässan

Löprundan är klar. 12,4 km härlig naturupplevelse, glada och trötta ben, sommarens bästa löprunda och kul att turistlöpa i sitt eget län.

Ellen Keys

Garmin connect

4 kommentarer
 1. TACK för tips på löprunda i ny miljö. Du är så bra på att skriva om dina upplevelser och utflykter.

  1. Tack <3! Jag gillar att uppleva saker, gärna genom löpningen, och då är det kul att skriva om det. Jag hoppas att jag kan förmedla något med det jag skriver. Kram Vickan

  1. Hej!
   Naturligtvis borde jag ha skrivit ut det. Jag har nu valt att bara ha egentagna bilder.
   Mvh Vickan

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras