Veckans löppass: fartlek

Veckans löppass: fartlek innebär en mer lekfull variant av intervallträning. Ibland är det skönt att allt inte är uppstyrt med tider eller längder. Dessutom kan det vara skönt att känna av naturen eller området man springer i och lägga upp intervallerna efter det. Bestäm ett mål framför dig och spring intervall dit. Jogga sedan lugnt en liten bit och se ut ett nytt mål för nästa intervall. Variera både intervallerna och mellanjoggen i längd. Saker att ta fasta på kan vara lyktstolpar, träd, stenar, andra motionärer (då inte springa på utan springa om såklart😉) eller bestäm en siffra och räkna i huvudet.

Mitt intervallpass:

8 min uppvärmningsjogg (sedan spritte det i kroppen och jag ville börja springa lite fortare).

Jag sprang ”mitt” elljusspår två gånger, ett varv är 2 km. En gång åt varje håll. Jag tog fasta på elljusspårstolparna, toppen på en backe, motionären framför mig (oj, det blev en lång och tuff intervall), rotvältan, bron och stigkorset. Eftersom jag är van att springa på detta elljusspår, känner jag ju till saker att kunna springa till för att utmana min själv. Att vända håll på en runda är effektivt och roligt. Man ser saker från ett annat håll och runda känns som ny.

8 min nedvarvningsjogg.

Benstyrka (squats, utfall framåt och åt sidan samt tåhäv) och stretching innan dusch. //Vickan

Veckans löppass: Fartlek

Löpning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras