Testar ny löparklocka

Det har varit en intensiv vecka, med mycket både på jobbet och på kvällarna. Så idag när jag satte mig i bilen för att åka hem från jobbet så kände jag mig oerhört trött. Igår fick jag en låneklocka levererad till mig för att testa under en vecka. Löparskorna åkte på nästen direkt när jag kom hem. Jag testar ny löparklocka idag och naturligtvis blev det ett fredagshopp också.

Löparklockan jag testar är en Suunto 5. Jag hann tyvärr inte kolla så mycket på nätet om den innan, så jag tryckte mest på knapparna jag trodde jag kunde trycka på. Jag har inte helt koll än, men hoppas att jag hinner kolla mer till söndagens distanspass.

Dagens löppass var skapligt. Idag kändes det inte som att andningen gick så bra, men jag kunde hålla en ganska bra fart (om man jämför med senaste halvåret). Dock blev benen trötta fort, kanske hade det mer med dagsformen att göra. Jag körde första löparpasset med långa tights och löparjacka. Det blev  v a r m t. Kanske påverkade det också. Det kändes så kallt innan passet, så jag tog på mig för mycket.

Jag har haft Garmin löparklocka så länge, så det ska bli spännande att se skillnaderna. Första intrycket av Suunto 5-klockan och appen Suunto är mycket positivt. //Vickan

Fredagshoppet

Löpning

Testar ny löparklocka

Suunto 5

Suunto 5

Nedan är Garmin Connect till vänster och Suunto appen till höger.

Garmin Connect vs Suunto

Lite skillnad på kilometertiderna, men jag kunde ju inte sätta på och stänga av klockorna exakt samtidigt, så det känns ändå som att de synkar ganska bra. Applewatchen har däremot andra kilometertider…

Kilometertider

Häftigt i Suunto-appen att man kan dra med fingret och se info på olika ställen på rundan man sprungit.

Suunto appen

Höjdskillnaden är lite olika i klockorna. Hur är det möjligt?

Höjdskillnader Garmin vs Suunto

3 kommentarer
  1. Intressant att följa! Min Garmin Fenix 3 visar inte samma höjd som kartan, men jag har inte kalibrerat den. Funderar på en Suunto nästa gång.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras