Han är min nya idol!

Vilken fredag det blev!! På förmiddagen var jag på föreläsning med Anders Hansen. Jag har lyssnat på hans sommarprat, men annars har jag inte sett eller hört honom. Han är min nya idol!! Anders berättar så tydligt, enkelt och proffsigt om egentligen självklara saker, men ändå är det ju tyvärr inte självklart för alla. Hans forskning och föreläsning ligger helt i linje med hur jag kopplar ihop mitt yrke med mitt största fritidsintresse – elevers mående och fysisk aktivitet. Jag har ju börjat med att träna med elever samtidigt som vi pratar (jag skulle vilja vara mer ”idrottskurator”). Jag älskar tanken på att få in mer fysisk aktivitet i livet.

Enligt Anders Hansen behöver vi träna 3 gånger i veckan och 45 min per gång. Detta är många gånger bästa ”medicinen” mot lätt till medelsvår depression. Det förebygger även eventuella framtida depressioner. Hjärnan räknar allt – alla steg och all fysisk aktivitet. Lite är bättre än inget. Allt räknas! Då se till att få in mer vardagsmotion – ta trapporna, parkera bilen lite längre bort och cykla eller gå till jobbet.

Efter arbetsdagens slut kom jag ut i höstluften på en löprunda. Naturligtvis blev den på 45 min. Den tänkta rundan tog bara 35 min, så jag fick lägga till en extrarunda för att få ihop 45 min. Har Anders sagt 45 min, så springer jag 45 min😃. Till fredagshoppet hade jag extra energi idag. Jag var verkligen glad och peppad efter Anders föreläsning. //Vickan

Anders Hansen föreläsning

Anders Hansen

Föreläsning med Anders Hansen

Anders Hansen

Han är min nya idol!

Fredagshoppet och löprunda på 45 min.

Fredagshoppet

Skogslöpning

Höstlöven börjar bli magiska…

Höstlöpning

Vickan

Höstlöv

45 min löpning

1 kommentar

    Berätta vad du tycker

    Din e-postadress kommer inte publiceras