24 december – Julkalender 2019

24 december – Julkalender 2019. Dagens aktivitet är 24 burpees. Hatälsk på burpees! Är det någon övning som verkligen får med hela kroppen så är det burpees. Den ger både styrka och kondition. Perfekt att köra dagens aktivitet innan julbadet eller duschen.

Hoppas att ni alla får en fantastiskt härlig julhelg!
GOD JUL i massor.
Kram Vickan

#HappyJulkalender2019

Så här tycker jag att en ”riktig” burpee utförs:

Gör ett upphopp med armarna rakt över huvudet. När du landar kryper du ihop grupperat. Sätt i händerna i golvet och hoppa ut i plankposition på raka armar. Sänk dig ner tills du ligger på golvet. Lyft händerna från golvet, så att du verkligen ligger ner. Sätt i händerna och tryck dig upp i plankposition igen. Hoppa ihop grupperat och res dig upp till stående. Gör ett nytt upphopp.

Vill du inte hoppa går det alldeles utmärkt att göra burpees ändå. Istället för ett upphopp reser du bara armarna rakt upp. När du ska hoppa ut i plankposition tar du först ett steg med höger fot och sedan ett steg med vänster fot ut i plankposition. Nästa burpee du gör börjar du med vänster fot istället.

Burpees

24 december - Julkalender 2019

Plankposition

Burpees

Aktiv julkalender

God Jul från Life in a happy way
Här 
kan du läsa om hela #happyjulkalender2019.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras