Veckans löppass: 60-30 backintervaller

Torsdag, vilket innebär tips på intervallpass. Veckans löppass: 60-30 backintervaller genomförde jag i slalombacken där vi bor. Jag sprang 60 sek uppför och hade ståvila 30 sek. Sedan 60 nya sek uppför och ståvila 30 sek. Efter dessa två omgångar joggade jag nedför backen. Jag upprepade 2 x 60-30 uppför + nedförsjogg 4 gånger. Tidigare har jag bara sprungit/gått hela vägen uppför denna slalombacke när jag har kört backintervaller. Nu när jag valde att ta ståvila 30 sek, så orkade jag springa hela dessa 60 sek intervaller. Det kändes faktiskt bättre att köra på detta sätt, än så som jag har kört tidigare.

Om du inte har tillgång till en så lång backe, så försök att hitta den längsta backen du har i din närhet. Har du ingen längre backe att springa i, så får du springa flera gånger upp och ner helt enkelt.

Alternativ: Du kan naturligtvis byta ut löpning i backe utomhus till löpning på löpband, crosstrainer, spinningcykel eller roddmaskin. Välj då lite högre belastning på själva 60 sek intervallerna, då uppförslöpning ökar pulsen rejält. Väljer du att springa på löpband, så kan man ju välja lutning. //Vickan

Veckans löppass: 60-30 backintervaller

Uppvärmningsjogg till skidbacken. Jag valde att springa hemifrån till botten av backen. Det tog ca 10 minuter.

60 sek intervall uppför + ståvila 30 sek x 2
Jogg nedför backen

Jag upprepade ovan intervaller 4 ggr. Alltså sammanlagt 8 st 60 sek intervaller uppför och 4 st jogg nedför.

Nedvarvning blev 12 min lugn löpning hem.

Backintervaller

Veckans löppass: 60-30 backintervaller

Veckans löppass: 60-30 backintervaller

Veckans löppass

Fler tips på löppass hittar du HÄR.

1 kommentar
  1. Oj, 1 minut uppför i den där backen är starkt! Jag ska försöka att göra detta pass på löpbandet ikväll. Lite för isigt ute för att våga köra backintervaller. Tack för inspo.

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras