Veckans löppass: Ronjaintervaller

Veckans löppass: Ronjaintervaller innebär intervaller i en stege med halva tiden i vila. Denna stege upprepas 4 gånger. Detta pass körde jag på löpbandet hemma. Det var mörkt, kallt och jätteblåsigt, så jag ville inte bli kall under vilan. Det är verkligen superlyx att ha möjligheten att kunna träna hemma. Jag använder appen IntervalTimer för att hålla koll på hela intervallpasset.

Jag fick feeling under passet, så jag ökade faktiskt på med ytterligare en omgång stege. Jag körde alltså stegen 5 gånger och därmed blev passet 60 min. Jag ökade på farten på intervallerna för varje gång. Jag fick ihop en mil löpning denna kväll. Löpbandet sa en tid per km och löparklockan sa en helt annan. Vet inte vad jag ska gå på?!? Men eftersom jag använder samma klocka även när jag springer utomhus, så går jag på den och då gick intervallerna betydligt fortare inomhus än när jag springer utomhus.  //Vickan

Mitt intervallpass:

7 min uppvärmningsjogg

2 min löpning – 1 min vila
90 sek löpning –  45 sek vila
60 sek löpning – 30 sek vila
30 sek löpning

2 min setvila

Upprepa ovanstående stege 4 gånger.

7 min lugn nedjogg

Sammanlagt tog passet alltså 51 min med vilan.

Veckans löppass: Ronjaintervaller

Löpband

Suunto5

Afterrun… Trött, supersvettig och lycklig (även om det kanske inte riktigt syns på bilden😅).

Afterrun

Printscreens från IntervalTimer:

Ronjaintervaller

IntervalTimer

För att få fler tips på intervallträning, klicka HÄR.

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras