En regnig topptur

Nu är vi framme i Lindvallen, som ska vara vårt hem de kommande dagarna. Sönerna är kvar hemma och det var väldigt lände sedan som mannen och jag åkte iväg på en egen semester. Nu var det dax! Efter en extremt regnig bilresa var det skönt att komma fram till stugan. Vi visste redan hemifrån att det skulle regna en del, men enligt väderapparna skulle regnet sluta vid 19. Vi gav oss iväg strax före 19, då det småregnade. Jag tog med ett paraply ifall… Vi skulle egentligen bara gå upp till Gustavstorget, för att se vart lederna började och för att se en karta. När vi väl kom fram till torget var det helt folktomt och ingen direkt info som vi sökte fanns. Jag fick för mig att vi skulle gå upp för backen. Mannen var inte lika road av idén, men hängde ändå på. Det blev en regnig topptur kan man säga. Regnet som skulle sluta, tilltog med råge istället. Jag var otroligt glad för mitt paraply. Jag har aldrig fjällvandrat med paraply tidigare, men det funkade kanon att gå upp och ner för backen. Det var superdimmigt och dålig sikt på toppen, men vi kom ända upp iallafall. 75 min senare var vi hemma igen, blöta. Men jag var så glad över att vi besteg Gustavsbacken i spöregn. Sträckan blev 4,7 km och höjdökningen var 250 m. En riktigt bra promenad, för att vara helt oplanerad. Bra start på våra dagar här i Lindvallen. //Vickan

Gustavsbacken

13 grader står visst termometern på. Saknade faktiskt vantar på promenaden. Detta var i starten och då duggade det bara.

En regnig topptur

En regnig topptur

Gustavsliften

Nu tog vi liftspåret upp och ner och inte Verticalen. Men det kändes bra att fotas med ”Finish” efter denna oplanerade och blöta topptur.

Toppen av Gustavsbacken

Nedför Gustavsbacken

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras