Run HAPPY-dag i Stockholm

Idag har jag varit på Run HAPPY-dag i Stockholm tillsammans med Marcus, Eric och Maléne. En fantastisk, innehållsrik och minnesvärd löpardag anordnad av Springtime i samarbete med Runner’s World och Brooks. En hel dag med löpning och kända löparprofiler såsom Mustafa Mohamed, Fredrik Zillén och Anders Szalkai. Anders höll även ihop dagen på ett finfint sätt!

Förmiddagen ägnades åt löpteknik. Först lyssnade vi på ett föredrag med gurun Fredrik Zillén, löpteknikspecialist. Det var mycket intressant och tankar började gro i huvudet. En hel del av det vi fick höra idag, var inte alls som det jag har lärt mig kring löpteknik tidigare… Naturligtvis får jag plocka det som passar just mig, men jag fick med mig mycket spännande och definitiv saker att tänka på. Efter genomgången muntligt, gick vi ut och testade praktiskt. Häftigt att testa på skillnaderna hur det kändes i löpningen när man ändrade armarna, använde ”kajakande” höfter, knixade bak axeln, ändrade hållningen och ”oljade in” benrörelsen. Att dessutom springa på anrika Stockholms Stadion gjorde inte saken sämre. Mäktigt! Vi hade även vädret med oss och solen strålade skönt.

Efter lunch blev det föreläsning med Filip Larsen om träningsoptimering. Sedan kom Mustafa ”Musse” Mohamed (@mustafamohamed79 på instagram) och Mikaela Arfwedson (@mikaelasaga på instagram) och svarade på alla våra frågor om deras karriärer, uppladdning inför ett maraton, kost, träningsupplägg med mera. Jätteintressant och roligt att lyssna på dessa två löparprofiler. Lycka till på lördag på maraton-SM!!

Sedan följde ett intervallpass med Musse och Anders Szalkai (@szacke42195 på instagram).  2 km uppvärmning till Norra Djurgården och Stora Skuggan (Laduviken), där vi skulle genomföra intervallerna. Lite tänjning och löpskolning innan det blev dax för Musses intervaller. 3 min intervall – 1 min aktiv vila – 2 min intervall – 1 min aktiv vila – 1 min intervall – 2 min aktiv vila. Sedan började vi om igen. Detta upprepade vi tre gånger. SÅ HÄFTIG känsla att springa sida vid sida med Musse och Anders, att få peppande ord och feedback på löptekniken. Min andning var allt annat är bra på framförallt de längre intervallerna, men känslan i kroppen var High on life!! Vilka genuint trevliga och sympatiska människor Musse och Anders är!

Jag är sååå tacksam för den här dagen. Det blev till och med bättre än förväntningarna och jag kommer att leva på den länge!! Vi var fyra stycken som samåkte ifrån Norrköping och det var kul att dela dagen med dem! När jag kom hem var jag helt ”hypad” och bara bluddrade ur mig allt häftigt jag varit med om under dagen. Min 17-åring fattade inte riktigt min lycka, men jag jämförde med hans känsla för Messi och då fattade han😜! //Vickan

Stockholm Stadion

Löpteknik

Bild ovan från @creativetraining_camilla.

Löpskolning

Fredrik Zillén instruerar.

Fredrik Zillén

Löpteknik med Fredrik Zillén

Bild ovan från @livetikrokarna och bild nedan från @mar_ado.

Löpteknik

Tänka sig att lilla jag springer på anrika Stockholms Stadion!! Mäktigt!

Löpning på Stockholms Stadion

Marcus, Fredrik Zillén och jag.

Fredrik Zillén

Maléne, Eric och Fredrik Zillén.

Fredrik Zillén

Marcus, Anders Szalkai och jag.

Anders Szalkai

Mustafa och Mikaela.

Mustafa och Mikaela

Uppvärmning bredvid Musse.

Uppvärmning med Musse

Anders och Musse instruerar.

Intervaller med Musse

Anders Szalkai och Mustafa Mohamed

Uppvärmning

Bild ovan från @helenateodora och bild nedan från @elena64springer.

Tänjning

Musse och jag!

Mustafa och Vickan

Bild nedan från @mikaelasaga. Fredrik, Anders, Mustafa och Mikaela.

Run HAPPY-dag i Stockholm

Norrköpingsgänget:

We Run Peking

Så här såg programmet ut för dagen:

Run HAPPY-dag i Stockholm

Run Happy dagsprogram

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras