Veckans löppass: 15 sek plant – 15 sek backe

Veckans löppass: 15 sek plant – 15 sek backe innebär att du kör en intervall på plant underlag, sedan en intervall i uppförsbacke och sedan avsluta med en intervall på plant underlag. Försök att hittar ett ställe där du har tillgång till en backe, gärna lite längre så att du kan springa 15 sek upp och även 15 sek på plant underlag i direkt anslutning till backen. Jag testsprang både plana sträckan och backen en gång som uppvärmning, för att veta hur långt jag skulle komma. Då slapp jag sedan dessutom titta på klockan när jag sprang intervallerna. Vill man springa exakt 15 sek, så kollar man ju klockan såklart (eller om man har möjlighet att ställa in passet med exakta tider i klockan eller mobilen). För mig är det inte viktigt att det blir rätt på sekunden, utan mer att intervallerna blir av.

Vill du köra passet på ett löpband, motionscykel eller crosstrainer – öka motståndet när det ska vara backintervall. //Vickan

Så här såg mitt intervallpass ut:

10 min uppvärmningsjogg.
10 höga knän (på varje ben). 10 hälkick (på varje ben).
En intervall 15 sek på plant underlag och en intervall 15 sek i backe.

15 sek intervall på plant underlag
10 sek vila
15 sek intervall i uppförsbacke
10 sek vila
Jogga lugnt nedför backen
15 sek intervall på plant underlag till startpositionen
10 sek vila

Detta upprepade jag 4 gånger, sedan hade jag en setvila på 2 min innan jag påbörjade en ny omgång med 4.

Alltså sammanlagt 8 intervaller uppför backe och 16 intervaller på plant underlag. Ett kul kombopass som gjorde mig riktigt trött.

HÄR hittar du många fler tips på intervallpass och löppass.

Intervallpass

Veckans löppass: 15 sek plant - 15 sek backe

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras