Veckans löppass: dubbelstege

Veckans löppass: dubbelstege innebär att du kör intervaller i stege två gånger. En stege innebär både uppför och nedför. 30 – 60 – 90 – 90 – 60 – 30 sek x 2. Mellan varje intervall vilar du halva tiden du har sprungit. Vilan är alltså 15 – 30 – 45 – 45 – 30 – 15 sek. Innan du kör stege nr 2 har du en setvila på 2 min. Ett tufft pass, där du ska försöka att hålla högre fart ju kortare tid intervallen är. Att köra slut på sig är verkligen något extra härligt. //Vickan

Så här såg mitt pass ut:

10 min uppvärmningsjogg. (jag hade dock haft en löpteknikpass med några kollegor innan, så jag hade det som uppvärmning. Mitt tips till dig är 10 min uppvärmningsjogg).
Frekvensövning = springa på stället i 30 sek. Var femte sekund ökar jag farten. Gjorde detta tre gånger. Frekvensövningen gör jag för att få upp pulsen inför intervallerna.

30 sek intervall – 15 sek vila
60 sek intervall – 30 sek vila
90 sek intervall – 45 sek vila
90 sek intervall – 45 sek vila
60 sek intervall – 30 sek vila
30 sek intervall – 15 sek vila

2 min vila

Upprepa intervallerna ovan en gång till.

10 min nedvarvningsjogg

Jag körde intervallerna på kanalbanken, vilket är plant underlag. Ibland är det skönt att slippa backarna i ”min” skog.

Veckans löppass: dubbelstege

Det var motvind på ena sidan av kanalen…

Veckans löppass

Intervaller

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras