Veckans löppass: 500 m – benstyrka

Veckans löppass: 500 m – benstyrka innebär att du först springer 500 m (eller en sträcka som tar ca 3 min att springa). Där stannar du och kör en benstyrkeövning. Jag alternerade mellan två övningar, så att det var lätt ta komma ihåg. Jag ville ha en flack sträcka och valde att springa 500 m bort, göra en styrkeövning och sedan springa 500 m tillbaka och där göra en ny styrkeövning. Jag varierade mellan benböj och utfall. Sammanlagt sprang jag 500 m x 6, vilket blev 3 km intervall. Tanken är att försöka hålla ett så högt tempo som du orkar hela intervallen. Denna kombination av pass ger både uthållighet, snabbhet och styrka. Hur bra är inte det? //Vickan

Så här såg mitt pass ut:

10 min uppvärmningsjogg

500 m intervall
15 benböj
500 m intervall
10 utfall per ben

Upprepa detta tre gånger

10 min nedvarvningsjogg
30 situps och 30 rygglyft
Stretching

Veckans löppass: 500 m - benstyrka

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras