Cirkelpass v. 48 – 2020

Cirkelpass v. 48 – 2020 har fokus med ben, rumpa och mage. Det är en repris från förra hösten. För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram. Vill du se fler tips på cirkelpass, kan du klicka in här. Hoppas att du får en härligt aktiv och frisk vecka. //Vickan

Veckans cirkelpass:
Squathopp med gung
Utfall med frånskjut
Planka med höft i golv
Russian twist
Djupa knäuppdrag
Sidoutfall med hopp

Material:
Matta och vikt

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Squathopp med gung

Ovan squathopp med gung

Gå ner i en squat och gunga två gånger. När du reser dig upp gör du samtidigt ett hopp rakt uppåt och för händerna neråt och lite bakåt. Ner i en ny squat och gunga innan du gör ett nytt upphopp.

Nedan utfall med frånskjut

Gå fram i ett utfall med höger ben. När du ska tillbaka till startposition skjuter du ifrån lite extra och lyfter höger knä uppåt, innan du landar med fötterna ihop igen. Jobba med ett ben i taget och byt sedan ben efter halva tiden.

Utfall med frånskjut

Nedan planka med höft i golv

Stå i plankposition på armbågarna. Spänn magen genom hela övningen. Vrid höften mot marken och stanna precis ovanför marken, vrid upp till startposition igen och vrid sedan åt andra hållet.

Planka med höft i golv

Nedan russian twist

Balansera på rumpan. Ha en vikt i händerna om du önskar, annars för bara händerna från sida till sida. Flytta vikten från sida till sida och följ med vikten med blicken. Spänn magen genom hela övningen. Om det blir svårt att balansera på rumpan, så kan du sätta ner fötterna i marken.

Russian twist

Nedan djupa knäuppdrag

Stå i startposition med benen (som ett djupt utfall bakåt). Höger ben bak så långt du kan. Vänster ben är böjt i 90 grader. Lyft höger ben upp till 90 grader framför dig. Vänster ben är då rakt. Jobba med diagonala armar. Byt ben efter halva tiden.

Djupa knäuppdrag

Nedan sidoutfall med hopp

Gör ett hopp upp med höger ben och vänster arm. Knät är i 90 grader. Hoppa sedan ut i ett utfall åt sidan, så att höger ben är böjt och vänster ben är rakt. Dutta vänster hand i marken framför höger fot. Tillbaka och gör ett nytt hopp uppåt. Byt ben efter halva tiden.

Sidoutfall med hopp

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras