23 december – Julkalender 2020

23 december – Julkalender 2020. Dagens aktivitet är 23 benlyft. Detta är en favoritövning för magen. Det känns verkligen hur hela magen får jobba. Dessutom kan det varieras en del. Jag kör raka benlyft, men man kan även köra sneda. Då för du benen samlat ner till höger respektive vänster istället. Du kan även jobba med ett ben i taget, så att du lyfter och sänker höger ben rakt eller snett och sedan bara vänster ben.

Idag är det dan före dopparedan. Jag som tycker att tiden går sakta nu när jag inte jobbar, men jag måste säga att happy december har gått fort. Hur kan det vara 23 december redan?!?

Så här gör jag benlyft:
Ligg på rygg. Tryck ner svanken i golvet genom hela övningen. Lyft benen tills de är rakt upp (90 grader i höften). Sänk sakta benen mot golvet, håll emot med magen. Stanna precis innan du nuddar golvet. Lyft upp benen till 90 grader igen.

Använd gärna hashtag #happyjulkalender2020 på instagram om du lägger upp en bild där. //Vickan

Benlyft

Här kan du läsa om hela #happyjulkalender2020.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras