Flowtank

Jag har fått förmånen att testa Flowtank från Flowlife. Det är så himla kul att testa nya produkter och utmana och utveckla sin egen träning. En perfekt produkt för hemmaträning.

Så här beskriver Flowlife sin nya produkt Flowtank:

Flowtank kan användas på samma sätt som en sandsäck, skivstång eller hantel – skillnaden är att det konstant rörliga vattnet inte enbart utmanar ens styrka, utan även ens stabilitet och balans.

Jag gillar idén med att man kan fylla på Flowtank efter egen styrka och möjligheter. Jag hade befarat lite att den skulle klucka och därmed göra mig kissnödig, men så var det absolut inte. Det var verkligen klurigare än vad jag hade förväntat mig. Vattnet flyttade sig ganska mycket i tanken och jag kände att övriga kroppen verkligen fick jobba mer än vid vanlig styrketräning med skivstång eller hantlar. Nu är ju min överkropp ganska otränad pga axeloperationen, så jag ser stor utvecklingspotential både vad gäller användandet av produkten och min egen styrka.

Jag fick börja med lite vatten i Flowtank, med tanke på att min axel inte får belastas än. Jag fick välja några få övningar som jag klarar av just nu, men ser verkligen fram emot att få använda den mer för armar och axlar. Det här är ett redskap som passar mig!

På tisdag kväll ska jag vara med på en digital utbildning för att använda Flowtank på bästa sätt. Grymt att få den möjigheten. //Vickan

Flowtank

Flowtank

Flowtank

Jag testkörde Flowtank med 15 reps x 3 set på övningarna nedan.

Nedan benböj med Flowtank.

Benböj med flowtank

Benböj med flowtank

Nedan biceps curls med Flowtank:

Biceps curls med flowtank

Biceps curls med flowtank

Biceps curls med flowtank

Nedan lårstyrka med Flowtank:

Lårstyrka med Flowtank

Lårstyrka med Flowtank

 

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras