Veckans löppass: intervaller från 4 min till 15 sek

Jag fick tips från en löparvän i Kiruna om detta intervallpass. Tack Julia (@juliakvarnstrom)! Det vore en dröm att någon gång få springa i Kiruna! Veckan löppass: intervaller från 4 min till 15 sek innebär att du startar med 3 st 4 min intervaller och har 2 min joggvila efter varje 4 minutare. Sedan halverar du tiden för intervall och kör 3 st 2 min intervaller och har 1 min joggvila och så vidare. Tufft, men kul pass. Ju kortare intervallen blir, så försök att öka farten. Jag körde på löpbandet hemma och ökade hastigheten för varje ny tidsintervall. 15 sek:arna känns hur korta som helst och ändå gick de riktigt fort.

Märkligt att jag inte kände av jobbig andning ett endaste dugg när jag körde inomhus. Då kan det ju inte vara sviter av Covid som spökar för mig antar jag?!?! Pollen känns som en ganska given bov i det hela.//Vickan

Så här såg passet ut:

10 min uppvärmningsjogg

3 x 4 min intervall – 2 min joggvila
3 x 2 min intervall – 1 min joggvila
3 x 1 min intervall – 30 sek joggvila
4 x 30 sek intervall – 15 sek ståvila
6 x 15 sek intervall – 15 sek ståvila

12 min nedvarvningsjogg

Detta pass tog precis en timme för mig. Vill du korta ner eller lägga till i passet, så ändra på antalet repetitioner. Du får anpassa din löpträningar efter din tid, dina förutsättningar och den platsen du kan träna på. Julia körde ett ”monsterpass” och hade x 6 på de fyra första intervallerna och x 8 på 15 sek intervaller.

HÄR hittar du en massa tips på intervallpass.

Veckans löppass

Veckans löppass: intervaller från 4 min till 15 sek

Suuntorun

45 kommentarer
  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something which I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

    야한소설

  2. Thanks for ones marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you will be a great author. I will make sure to bookmark your blog and will often come back sometime soon. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice holiday weekend!

    립카페

  3. Hi, I do think this is an excellent web site. I stumbled upon it 😉 I’m going to return once again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the best way to change, may you be rich and continue to guide other people.

    마사지

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras