Cirkelpass v. 14 – 2021

Cirkelpass v. 14 – 2021 och annandag påsk. Idag har jag lyxen att ha med min stora son, som hjälper mig att visa två övningar som jag inte får göra än. Tanken var att jag skulle börja köra mina cirkelpass utomhus i april. Idag är det storm och snöar… Lockar inte riktigt till cirkelträning utomhus😉.

I veckan som kommer är det påsklov för halva familjen, ena sonen jobbar och jag jobbar hemifrån denna vecka. Skönt för mig att slippa köra bil, då axeln inte gillar att växla. Och skönt för familjen att ha tillgång till bil, när de är lediga.

För att se filmer på övningarna, swipa bildkollaget på instagram. Hoppas att du få en bra och innehållsrik aktiv vecka! //Vickan

Veckans cirkelpass:
Sumotramp
Vandrande planka
Dead bug

Mountainclimbers
Squats med hälarna ihop
Utfallshopp med mellanstuds

Material:
Matta

Hur jag gör:
6 övningar. Jag kör övningarna i ordningen ovan.
60 sek på varje övning.
10 sek byte av övning.
När alla 6 övningar är gjorda har det gått ett varv.
Vila i 1 minut.
Jag kör sammanlagt 5 varv.
Sammanlagt tar hela cirkelpasset 38 minuter (+ uppvärmning du gör innan).

Anpassa cirkelpasset efter dig. Variera antal övningar, längden på övningarna och antal varv så att det passar just dig.

Vill du få många fler tips på cirkelpass – klicka HÄR (där det finns över 100 olika cirkelpass).

Sumotramp

Ovan sumotramp

Stå brett mellan fötterna och gå ner i squatposition, som i sumosquat. Lyft en fot i taget från golvet i ett ganska högt tempo.

Nedan vandrande planka

Stå i plankposition på raka armar. Spänn bålen. Gå först ned på höger armbåge, sedan vänster armbåge. Gå tillbaka upp på höger hand och sedan vänster hand. Byt sedan till att börja med vänster armbåge – höger armbåge – vänster hand – höger hand.

Vandrande planka

Nedan dead bug

Ligg på rygg och tryck ner svanken i golvet. Lyft armarna rakt upp mot taket och lyft benen, så att de är 90 grader i både höften och i knäna. Sänk sakta höger arm och vänster ben till golvet. Stanna till när du inte kan hålla svanken i golvet längre och vänd upp igen. Byt arm och ben.

Dead bug

Nedan mountainclimbers

Stå i plankposition på raka armar och lyft ett ben i taget. För höger knä mot höger armbåge och sedan tillbaka till startposition. Gör samma sak fast med vänster knä – vänster armbåge. Alternera. En variant på övningen kan vara att föra höger knä mot vänster armbåge (diagonalt under kroppen) och sedan vänster knä mot höger armbåge. Välj vilken variant som passar dig bäst eller variera och gör alla varianter.

Mountainclimbers

Nedan squats med hälarna ihop

Stå med hälarna ihop och fötterna vinklade utåt (som ett V). Böj dig ner och för samtidigt fram armarna framför kroppen. Gå ner så att du har knäna i 90 grader. Tryck dig upp till stående igen och för tillbaka armarna, så att de hänger utmed kroppen. Tar bra på insida lår.

Squats med hälarna ihop

Nedan utfallshopp med mellanstuds

Gör ett utfallshopp där höger ben är fram och vänster ben är bak. Gör ett hopp och landa under kroppen med båda benen, då du gör ett studshopp i farten. Hoppa sedan direkt ut i ett nytt utfallshopp med vänster ben fram och höger ben bak. Ha händerna samlade framför kroppen.
Om du inte vill hoppa: Gör ett utfallssteg bakåt med höger ben, när du är tillbaka med benet under dig, gå upp på tå med båda fötterna och gör sedan ett utfallssteg bakåt med vänster ben.

Utfallshopp med mellanstuds

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras