Hemmapass med bosuboll

Då var vintern tillbaka igen… April hittills har bara bestått av supertypiskt ”aprilväder”. Idag ville jag utmana kroppen lite när jag skulle köra min rehab med tennisbollen. Så jag ställde bosubollen upp och ner och passade på att balansera samtidigt. Det blev genast lite klurigare och jag fick med bålstyrka ”helt gratis”. När jag ändå höll på att träna körde jag två benövningar och två magövningar på bosubollen också. Jag körde alla övningar 3 x 10 reps. Utfallssquaten körde jag 3 x 10 på varje ben. Om du vill testa övningarna, men inte har tillgång till en bosuboll så funkar en vanlig balansplatta också. //Vickan

Squats på bosuboll

Ovan vanliga squats på bosubollen. Härligt ostabilt och squaten blev definitivt mer utmanande.

Utfallssquats på bosuboll

Ovan utfallssquats med vänster ben fram och nedan samma övning fast med höger ben fram. Den här var riktigt klurig, vilket jag inte hade tänkt mig. Att stå upp med fötterna som på bilden längst till vänster var riktigt ostabilt och vingligt. Kul att göra vanliga övningar lite mer utmanande.

Utfallssquat på bosuboll

Magstyrka på bosuboll

Ovan magstyrka genom att föra benen in och ut. Balansera på rumpan på bosubollen. Spänn magen genom hela övningen.

Nedan russian twist. Balansera på rumpan och vrid överkroppen från sida till sida. Följ med med armarna och med blicken.

Russian twist på bosuboll

Nedan axelrehab med tennisboll på bosuboll. Studsa bollen i marken och fånga, kasta upp den i luften och fånga framför kroppen och kasta bollen mot väggen och fånga.

Axelremsväska med tennisboll på bosuboll

Axelremsväska med tennisboll på bosuboll

Bosuboll kallas ofta denna typ av redskap, men Abilica kallar den Soft Step. Kärt barn har många namn heter det ju ;-). Vi använder denna mycket i vår familj, just för att få med bålen i vanliga övningar.

Bosuboll från Abilica

23 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras