Oplanerat PB på milen

Efter jobbet skulle jag bara springa av mig lite. Jag tänkte testa torsdagens tips på intervallpass på löpbandet, för att köra passet utomhus senare i veckan. Jag började med 10 min uppvärmningsjogg i ganska lugnt tempo. Sedan körde jag 4 x 4 min intervaller med 3 min joggvila mellan intervallerna. När sista intervallen var gjord, insåg jag att jag skulle kunna springa milen under 50 min om jag fortsatte i ett högre tempo. Så det gjorde jag såklart. Det blev en fantastisk måndag helt enkelt – life in a happy way!

Tänk att jag får personbästa på milen helt oplanerat. Jag har haft en dröm att springa milen under 50 min innan jag fyller 50 år. Glad och stolt att jag sprang PB på milen på 48 min, även om det var på löpbandet. Nästa gång får jag testa att springa utomhus istället och då kanske ha en tanke innan om att jag ska testa att springa på en viss tid. Jag tränar inte för att springa fort och ta rekord, men jag tränar varierat. Jag ”samlar på km” och bryr mig oftast inte tider. Men visst är det jättekul när man ser resultat av all sin träning. //Vickan

Oplanerat PB på milen

PB på10 km

Personbästa på milen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras