Veckans löppass: 5 min block

Veckans löppass: 5 min block innebär att passet är uppbyggt i 5 block med lite olika typer av intervaller. Jag blandar korta med långa intervaller, vilket jag gillar otroligt mycket. Man får kämpa lite extra på de långa intervallerna och på de korta intervallerna brukar man känna sig supersnabb😉… Känner du att 5 block är för lång tid, så väljer du innan du börjar köra att ta bort ett. Du ska inte av trötthet ta bort ett, utan av tidspress innan. 5 min block innebär 5 aktiva minuter per block exklusive vila, förutom i block 3 där vilan ingår i de 5 minuterna. Ju kortare intervallen är, desto högre tempo springer du i. De två långa intervallerna i block 1 och 5 är i tröskelfart, övriga intervaller ska vara snabbare. Det här tycker jag var ett roligt pass. //Vickan

Så här såg passet ut:

10 min uppvärmningsjogg

Block 1:
5 min intervall i tröskelfart
2 min setvila

Block 2:
5 x 1 min intervall – 20 sek ståvila mellan varje intervall
2 min setvila

Block 3:
6 x 30 sek intervall – 20 sek ståvila
2 min setvila

Block 4:
2 x 2,5 min intervall – 30 sek ståvila mellan intervallerna
2 min setvila

Block 5:
5 min intervall i tröskelfart
2 min setvila

10 min nedvarvningsjogg

HÄR hittar du massor av olika tips på intervallpass.

Veckans löppass: 5 min block

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras