Veckans löppass: nedåtgående stege

Veckans löppass: nedåtgående stege innebär att du springer intervaller som blir kortare och kortare. Jag började på 7 min och gick ner till 1 min. Alltså 7-6-5-4-3-2-1 min intervaller med 1 min gåvila mellan intervallerna (28 min intensiva intervaller). Jag valde dessutom att köra på skogsstigar, vilket gjorde att det blev både kuperat och trixigt underlag. Jag älskar sådana utmaningar. Du väljer naturligtvis själv vilket underlag utomhus som du springer på. Eller om du vill spring på löpband, cykla på en motionscykel, ro i en roddmaskin eller köra på en crosstrainer. Intervallträning går att köra på många olika sätt. Om du har ont om tid, kan du korta ner och istället köra 5-4-3-2-1 (15 min intensiva intervaller). Anpassa farten så att du kan hålla en jämn fart under hela intervallen. På de kortare intervaller na kan du försöka öka takten lite.  //Vickan

Så här såg passet ut:

1 km uppvärmning

7 min intervall – 1 min gåvila
6 min intervall – 1 min gåvila
5 min intervall – 1 min gåvila
4 min intervall – 1 min gåvila
3 min intervall – 1 min gåvila
2 min intervall – 1 min gåvila
1 min intervall – 1 min gåvila

1 km nedvarvningsjogg

Veckans löppass: nedåtgående stege

Löpning

Löpning

Vet inte hur jag tänkte…🙃 Men jag valde att springa en riktigt kuperad runda, bland annat uppför Familjebacken. Varför göra det enkelt för sig😜. Det kändes rejält i låren efter gårdagens benstyrkepass med Runacademy.

Yxbacken

Löpning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras