Veckans löppass: 7 min block

Veckans löppass: 7 min block innebär att du jobbar i tre olika block, med lite olika innehåll. Block 2 valde jag att springa på två olika underlag. Själva längden på ”rundorna” blev för mig 300 m. Du väljer såklart själv utifrån vad du har tillgång till, hur långa dina rundor blir. Vill du hellre alternera mellan grusväg och asfalt, så gör du det. //Vickan

Så här ser passet ut:

10 min uppvärmningsjogg (till platsen jag ville hålla till)

Block 1 (7 min): fartlek. Spring på ett underlag där du kan öka farten och känna dig trygg. Använd naturen eller omgivningen. Se ut ett mål en bit fram. Öka farten rejält till målet. Jogga. Se ut ett nytt mål och öka farten. Alternera gärna längden på avstånden. Exempel på mål kan vara en lyktstolpe, ett träd, en sten, en krök, en annan löpare, en grästuva, en backe…

2 min gåvila

Block 2 (7 min): skogsstig – grusväg. Jag sprang en liten slinga på skogsstig på ca 300 m och sedan ca 300 m på grusväg. Sedan alternerade jag skogsstig och grusväg under 7 min.

2 min gåvila

Block 3 (7 min): spring i tröskelfart. Valfritt underlag. Varje gång klockan piper för ny minut, stanna snabbt och gör 2 upphopp. Spring vidare.

2 min gåvila

10 min nedvarvningsjogg

Veckans löppass: 7 min block

Löpning

1 kommentar

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras