Veckans löppass: 45-30 sek intervaller

Veckans löppass: 45-30 sek intervaller innebär att du springer 45 sek snabbt, joggar 45 sek, springer 30 sek snabbt, joggar 30 sek för att sedan börja om från början igen. Jag upprepade detta 4 gånger. Då har det gått 10 min. Sedan hade jag en setvila på 2 min med lugn jogg. Behöver du ståvila så väljer du det. Jag körde sedan ytterligare ett set. Sista två omgångarna i andra setet var grymt jobbiga. Lite kräkvarning. Pannben, pannben, pannben… Men jag fixade det. Jag körde på skogsstigar och i lite kuperad terräng och fick anpassa passet efter det (de första 15 sek i joggvilan gick jag faktiskt, för att jogga resten av vilan). Idag hade jag glasögon på mig för nästa första gången. Jag ville testa hur det var att springa med progressiva glasögon, då jag troligtvis ska fixa löparglasögon med styrka. Det var lite läskigt under de snabba intervallerna, men annars var det faktiskt inga problem. Och jag såg tiden på klockan alldeles tydligt och klart😉!!  //Vickan

Så här såg passet ut:

10 min uppvärmningsjogg

45 sek snabb intervall – 45 sek jogga
30 sek snabb intervall – 30 sek jogga
x 4

2 min lugn jogg som setvila (ståvila om du behöver)

45 sek snabb intervall – 45 sek jogga
30 sek snabb intervall – 30 sek jogga
x 4

8 min nedvarvningsjogg (det var vad det tog att springa hem)

Veckans löppass: 45-30 sek intervaller

Skogslöpning

Intervallpass

Idag gjorde jag ett ansträngningstest med en PEF-mätare direkt efter passet. Jag håller på med en ny undersökning om jag har allergi eller astma. Idag kändes det dock bra med andningen när jag sprang. Märkligt att det går så mycket upp och ner…

Pef-mätare

Ansträngningstest

13 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras