Löprunda förbi Fröå gruva och till Byxtjärn

Idag skulle vädret inte vara något vidare och vi ville inte bestiga en topp till i dimma, så vi valde att springa istället. Regnet skulle komma vid 11, så vi gav oss iväg vid 9. Kl. 09.01 kom regnet! Och sedan regnade det hela turen. När jag hade 20 meter kvar slutade det att regna. 15 km löpning fick jag ihop och det var riktigt skönt att få springa av sig lite.

Vi parkerade vid Björnen och sprang på röd led 221 förbi Fröåtjärn och vidare till Fröå gruva. Sprang en kort runda i området och fortsatte sedan på röd led 221 till Byxtjärn. En otroligt fin tjärn med Åreskutan i bakgrunden (dock täckt av moln idag). Vi tog en liten njutarpaus och njöt av vyerna. Nästa gång ska jag ta med ombyte och bada i Byxtjärn. Otroligt vackert!! Vi tog samma väg tillbaka, då det inte fanns någon bra runda att springa.

När vi kom till bilen hade vi sprungit 13 km. Jag lämnade löparvästen i bilen, åt två nötcreme, drack liten vatten och fortsatte löpklättringen hemåt. Mannen körde bilen hem. Det var 1 km uppför. Men eftersom klockan ”bara” stod på 14 km, ville jag få till 1 km till. Så jag fortsatte lite till uppåt… Möra ben och tung andningen, men jag fick klockan att pipa vid 15 km och då avslutade jag. En blöt, backig, vacker löptur i Åreskogen. //Vickan

Karta

Skyltar

Fröåtjärn på vägen dit.

Fröåtjärn

Fröå gruva

Parlöpning

Fröå gruvområde.

Fröå gruva

Spånglöpning på väg till Byxtjärn.

Spånglöpning

Framme vid Byxtjärn. Sååå vackert. Synd att Åreskutan täcktes av moln. Hit ska jag igen!

Byxtjärn löpning

Glädjehopp.

Glädjehopp

Mannen blickar ut över Byxtjärn.

Byxtjärn

Ett stopp vid Fröåtjärn på vägenhem. Nu syns Åreskutan lite bättre.

Fröåtjärn

Snart framme vid bilen, då kom en glimt av blå himmel…

Sista biten - sol

Jag sprang uppför hem…

Sista backen

Afterrun med Vitamin Well. Sååå gott!

Afterrun Vitamin Well

Dagens runda var lite kuperad ändå…

Björnen - Byxtjärn karta

Dagens runda

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras