Handöl hängbro

När vi hade bestämt att vi skulle åka till Åre, blir man ju lite mer intresserad och uppmärksam på bilder och tips från Åre. Jag hade sett flera bilder på en hängbro som såg fin ut. Och när det visade sig att hängbron i Handöl låg på vägen hem från Storlien, så passade vi på att åka in. Det var väl värt ett besök. Det står Handölforsen med en skylt från E14. Vi åkte fram till Hanriis Café och parkerade där. Man åkte genom hela Handöl för att komma dit. Därifrån var det skyltat ”Gångväg Handölsforsarna”. Ca 500 meter till hängbron och sedan ca 400 meter uppför till utsiktspunkten på andra sidan hängbron. När vi kom tillbaka gick vi även ner till Nedra kraftstationen och fick se vattenfallen nerifrån. Kul att få se forsen/vattenfallet både från mitten via hängbron, uppifrån via utsiktspunkten och nerifrån via kraftstationen. En regnig och mycket myggig promenad, men väldigt fint! //Vickan

Hängbro

Från hängbron

Ovan och nedan från hängbron.

Från Hängbron

Handölforsarna

Från utsiktsplatsen.

Handöl

Handöl vattenfall

Nedifrån kraftstationen.

Vickan

Handöforsarna

Kartan ovan känns uppochner ner. Där det står 640 m är utsiktspunkten.

Handöl

12 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras