Brynflået 930 möh

Dagens toppbestigning blev i Fulufjellets Nasjonalpark. Vi tog bilen från Trysil, via Østby och Ljørdalen till Fulufjellet. Ungefär halvvägs mellan Østby och Ljørdalen blev det grusväg. Sedan var det grusväg långt upp på Fulufjellet. Vägen korsade slalombackarna. Det kändes som att vägen var evig. Till slut kom vi fram och där var det en jättefin ordnad rastplats. Vi gick uppför kanonfina Furufjelltrappan (som är byggd av nepalesiska sherpas) och sedan vidare upp mot toppen Brynflået 930 möh. På toppen var även gränsen mellan Sverige och Norge. Jag tog jättekliv över gränsen, sprang lite sicksack fram och tillbaka, hoppade på toppen och njöt av magiska vyer åt alla håll.

Efteråt åkte vi till Bråtafallet. Ett vackert och mäktigt vattenfall i flera nivåer. //Vickan

Fulufjellets nasjonalpark

Fulufjelltrappan

Fjällvandring

Brynflået

Brynflået 930 möh

Hopp på toppen

Jättekliv över gränsen

Svenska sidan

Ovan texten på svenska sidan och nedan texten på norska sidan.

Norska sidan

Riksgränsen mellan Sverige och Norge

Brynflået

Fulufjellet

Björkhäng

Bråtafallet:

Bråtafallet

Bråtafallet

Bråtafallet

Bråtafallet

Bråtafallet

Bråtafallet

 

 

12 kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras