Veckans löppass: 4×4, 3×3, 2×2, 1×1 intervaller

Veckans löppass: 4×4, 3×3, 2×2, 1×1 intervaller innebär att du först springer fyra st 4 min-intervaller, sedan tre st 3 min-intervaller, två st 2 min-intervaller för att avsluta med en st 1 min-intervall. Vilan mellan intervallerna är halva tiden av vad intervallen var. Välj själv om du vill ha ståvila eller gåvila.

Detta pass fick jag sällskap av Pär. Vi drog upp farten tillsammans de tre första 4:orna. Det skulle vara i tröskelfart, men jag låg definitivt över mitt tröskeltempo. Jag kände på slutet av tredje 4:an att det var svårt att andas ordentligt och i nedförsbackarna orkade benen inte hålla emot. Efter fjärde fyran var jag beredd att kasta in handduken. Kräkfärdig. Jag sänkte tempot lite på 3 min-intervallerna. När det var dax för 2 min- och 1 min intervaller kände jag mig piggare igen. Sammanlagt fick jag ihop 11,5 km. Trots att jag hade gåvila mellan alla intervaller, hade jag 05:48 som snitttid. Inte konstigt att jag kände mig kräkfärdig… Man fattar också vilken styrka det är att vara två som springer tillsammans. Pepp, pannben och gemenskap = lyckad kombo. Efter passet kändes det fantastiskt bra, så ibland är det lite extra bra med pepp från någon.
Min lärdom av passet: att min andning just nu passar bättre för kortare intervaller. Iallafall när det är kuperat och utomhus. //Vickan

Så här såg passet ut:

8 min uppvärmningsjogg

4 x 4 min intervall – 2 min gåvila

3 x 3 min intervall – 1,5 min gåvila

2 x 2 min intervall – 1 min gåvila

1 min intervall

(vi körde även en bonus – ytterligare en 1 min intervall för att komma tillbaka där vi startade.)

10 min nedvarvningsjogg

Veckans löppass

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras