Veckans löppass: 30-45-60-75-90 intervaller

Veckans löppass: 30-45-60-75-90 intervaller innebär fem olika tidslängd på intervaller med 30 sek ståvila mellan varje intervall. Efter sista intervallen (90 sek) har du en setvila på 60 sek. Sedan upprepar du allt två eller tre gånger till. Bestäm dig innan för hur många set du ska köra (kan ju bero på tid, dagsform och din kropp), så att du tar ut dig efter hur många intervaller du ska springa. Jag gillar egentligen intervallpass där man börjar med längre intervaller och att de blir kortare och kortare. Men för att utmanas är det bra att köra tvärtom ibland. Då får även pannbenet tränas😉. Ju kortare intervallen är, desto högre fart bör du ha.  Vad gillar du för variant av intervaller? //Vickan

Så här såg passet ut:

Uppvärmningsjogg 10 min

30 sek intervall – 30 sek ståvila
45 sek intervall – 30 sek ståvila
60 sek intervall – 30 sek ståvila
75 sek intervall – 30 sek ståvila
90 sek intervall – 60 sek ståvila

gånger 1 eller 2 set

Nedvarvningsjogg 10 min

Veckans löppass

Vickan

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras