Veckans löppass: en lång + fyra korta intervaller

Veckans löppass: en lång + fyra korta intervaller innebär att du först kör en längre intervall följt av fyra korta intervaller. Sedan påbörjar du en ny omgång med en lång + fyra korta, fast i en annan form. De långa intervallerna är mellan 2-4 min och de korta intervallerna är alltid 20 sek. Anpassa farten efter underlaget och hur lång intervallen är. Du ska försöka orka ha samma fart under hela intervallen du är inne i. De fyra korta intervallerna bör gå fortare än de längre. //Vickan

Så här såg passet ut:

10 min uppvärmningsjogg

4 min intervall – 60 sek vila
4 x 20 sek intervaller – 10 sek vila efter varje intervall
50 sek serievila

3 min intervall – 60 sek vila
4 x 20 sek intervaller – 10 sek vila efter varje intervall
50 sek serievila

2 min intervall – 60 sek vila
4 x 20 sek intervaller – 10 sek vila efter varje intervall
50 sek serievila

3 min intervall – 60 sek vila
4 x 20 sek intervaller – 10 sek vila efter varje intervall
50 sek serievila

2 min intervall – 60 sek vila
4 x 20 sek intervaller – 10 sek vila efter varje intervall
50 sek serievila

Om du vill förlänga passet – avsluta med detta:

4 min intervall – 60 sek vila
4 x 20 sek intervaller – 10 sek vila efter varje intervall
50 sek serievila

10 min nedvarvningsjogg

HÄR hittar du massor av fler tips på Veckans löppass.

Höstlöpning

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras