Veckans löppass: backintervaller 45-35-25-15 sek

Veckans löppass: backintervaller 45-35-25-15 sek innebär att du springer intervaller i en backe i olika tidslängd och därmed också i olika tempo. Ju kortare intervall, desto snabbare tempo i backen. Hitta en lång backe, då du kan springa uppför i 45 sek. Om du inte har en längre backe i din närhet, byt ut 45 sek intervallen till 60 sek och 35 sek intervallen till 40 sek istället och spring istället fler gånger uppför en mindre backe. 25 sek lång backe hoppas jag att du hittar någonstans, så kör de två sista intervallerna som det är tänkt. Jag har tillgång till många långa backar i ”min” skog, så det var bara att välja och vraka utifrån hur brant backen skulle vara. Joggvila nedför backen, för att sedan direkt gå på nästa intervall. När du har gjort en omgång med 45-35-25-15 (eller alternativet om du inte har en lång backe), så ha en ståvila på 60 sek. Upprepa 5 gånger. Jag fick träningsvärk av passet efteråt. Jag gillar det där ”skönonda” som träningsvärk ger. //Vickan

Så här såg passet ut:

45 sek backintervall – joggvila ner
35 sek backintervall – joggvila ner
25 sek backintervall – joggvila ner
15 sek backintervall – joggvila ner
60 sek ståvila

upprepa 4 gånger till!

Veckans löppass: backintervaller

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras