4 december – Julkalender 2021

4 december – Julkalender 2021. Dagens aktivitet är 4 olika squats x 4 set. Det innebär att du köra 10 squats (benböj är ju samma sak, men ordet squats används oftare numera) av varje i den ordningsföljden som står nedan. Skaka ur benen och kör sedan en ny omgång (ett nytt set). Upprepa tills du sammanlagt har gjort fyra set och därmed har du fått ihop hela 160 squats! Heja dig! //Vickan

Vanliga squats
Sumosquats med hällyft
Squats med hälarna ihop
Squattramp ut och in

4 december - Julkalender 2021

Vanliga squats
Stå axelbrett med fötterna och rak i kroppen. Böj benen så att knäna är i 90 grader. Försök att ha kroppen så upprätt som möjligt och med rak rygg. Händerna är framför kroppen. Tryck dig sakta upp till stående med tyngden på hela foten.

Vanliga squats

Sumosquats med hällyft
Stå i en bred squat. Lyft båda hälarna från marken samtidigt eller om det blir svårt med balansen, lyft en i taget. Sänk dem sakta tillbaka igen. Behåll sumosquatposition genom hela övningen.

Sumosquats med hällyft

Squats med hälarna ihop
Stå med hälarna ihop och fötterna vinklade utåt (som ett V). Böj dig ner och för samtidigt fram armarna framför kroppen. Gå ner så att du har knäna i 90 grader. Tryck dig upp till stående igen och för tillbaka armarna, så att de hänger utmed kroppen. Tar på insida lår.

Squats med hälarna ihop

Squattramp ut och in
Stå i squatposition med fötterna nästan ihop. Behåll kroppen i squatposition hela tiden. Ta ett steg ut åt sidan med höger ben. Ta ett steg ut åt sidan med vänster ben. Ta ett steg in, tillbaka till startposition, med höger ben och sedan tillbaka med vänster ben. Nästa gång börjar du med vänster ben istället. Vänster ut – höger ut. Vänster in – höger in. Alternera varannan. 1 omgång är höger ut – vänster ut – höger in – vänster in. Du gör alltså 10 omgångar.

Squattramp in och ut

Här kan du läsa om hela #happyjulkalender2021.

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras