Veckans löppass: 2 fartökningar

Första torsdagen detta år och torsdagar = tips på löppass. Veckans löppass: 2 fartökningar innebär denna gång att beroende på hur långt du vill springa, ökar farten två gånger – 1 km per gång. Jag valde att springa 10 km och hade därmed 2 fartökningar på 1 km vardera. Vill du springa 5 km, så ta två 500 m med fartökningar. Jag valde km 4-5 samt km 7-8 som mina två fartöknings-km. Springer du runt 5 km kan du kanske välja efter 2,5 och efter 4 k. Springer du kortare än 5 km eller längre än 10 km, får du anpassa ökningarna efter vad som passar dig. När man sedan återgår till sitt ”vanliga” springtempo efter en fartökning, känns det oerhört lätt att springa. En så skön känsla! Idag funkade det bra med andningen. Men jag sprang ju mest på platten också… //Vickan

Så här ser passet ut:

Km 1-2 uppvärmningsjogg
Km 2-4 vanligt tempo
Km 4-5 snabbt tempo
Km 5-7 vanligt tempo
Km 7-8 snabbt tempo
Km 8-9 vanligt tempo
Km 9-10 nedvarvningsjogg

Parlöpning

Veckans löppass: fartökningar

RIngebygårdrundan

Sol

Vass

Dagens pass

Vickan

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras