Söndagstur runt strömmen

Jag tar i stort sett aldrig bilen för att springa. Jag har ju världens bästa skog runt husknuten. Men ibland är det kul att springa på andra ställen. Nu är det superisigt på skogsstigarna och elljusspår, så idag valde vi (mannen och jag) att ta bilen in till Norrköping och springa på nästan isfria gångvägar runt strömmen och Industrilandskapet. Vi kom iväg ganska tidigt, så det var nästan inget folk ute och rörde på sig. Härligt att känna att man nästan har stan för sig själv😃! Dagens runda blev på 9 km och jag kände mig riktigt pigg i kroppen och andningen var det inga som helst problem med. Härlig känsla. Det var några få plusgrader, men riktigt kalla vindar. Tur att det inte är så öppna områden att springa på. //Vickan

Parlöpning

Ovan har vi bakom oss Arbetets museum i kända byggnaden Strykjärnet. Nedan är konserthuset Louis de Geer.

Norrköpings industrilandskap

Industrilandskapet

Genom Industrilandskapet går Motala ström. Det är många mindre vattenfall och här är det största. Nedan är Sveriges största adventsljusstake, som fortfarande finns kvar. Den står på taket av Värmekyrkan och utgår från fyra skorstenar. Ett fint inslag i Norrköping Light Festival.

Adventsljusstaken

Livboj Rådhuset

Rådhuset och Grand Hotel i bakgrunden av livbojen. ”Pappersbåten” ingår i Norrköping Light Festival. Nedan Strykjärnet och Adventsljusstaken.

Strykjärnet

Söndagstur runt strömmen

Solen tittade fram lite precis när vi sprungit färdigt. Vi startade och avslutade i Åbackarna.

Motala ström

Garmin running

Söndagstur runt strömmen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras