Vandring i Trysil vintertid

Idag åkte vi upp till Trysil, då sonen ska hämtas hem från sin skidlärarsäsong med Trysilguidene i SkiStar Trysil. Vägarna var helt snö- och isfria hela vägen, så resan gick betydligt fortare än vintertid. Vi kom upp och checkade in på Radisson Blu Mountain Resort i Fageråsen. Vi bytte om och gav oss iväg ganska direkt – målet var att vandra upp på min favorit Skurufjellstoppen. Vi gick genom Fageråsen upp till spårcentralen. Naturligtvis är det skidsäsong fortfarande och det var fina längdspår. Vi gick utanför spåren och det gick fint. Sedan behövde vi avvika från spåren för att gå (vad jag trodde skulle vara upptrampat även vintertid) leden mot Skurufjellet. Skylten syntes knappt av snön. Att gå visade sig funka sådär. Eller inte alls. Typ vart femte steg sjönk man ner till knäna eller ibland till höften. Snön kylde benen ganska fort, så efter ett kort tag fick vi inse att drömmen att bestiga Skurufjellet vintertid fick fortsätta att vara en dröm… Vi tog en fika paus och njöt av sol och magiska vyer. Sedan valde vi att gå hemåt igen. Trots den avbrutna vandringen fick vi ändå ihop drygt 7 km vandring. En riktigt härlig eftermiddag, trots att vandring vintertid tydligen inte var någon bra idé! //Vickan

Varning för bildbomb ;-)!

fageråsen

Trysilfjellet

Ovan Trysilfjellet i bakgrunden.
Nedan, skylten ”Skurufjellet” syns knappt i snödjupet.

Skurufjellet

Snödjupet

Skurufjellet

Salomon

Fikapaus

Tillsammans Trysil

Trysilfjellet

Vickan

Vandring i Trysil

Inte fredag idag, men fullt av glädje i kroppen. Blev ett hopp på Skurufjellet.

Glädjehopp

Fotspår i snön…

Fotspår i snön

Här sjönk jag ner med nästan hela benet. Klurigt att ta sig upp ur snön igen.

Snödjup

Vandring vintertid

ledkryss

Afterski var det ju inte idag, men afterwalking kanske man kan säga istället.

Afterski eller aftervandring

Härligt att kunna sitta utomhus även efter kl. 17.30 och äta. Underbart med fjälluft, solen och sällskapet.

Pizza ute i solen

Denna gång testade vi ett nytt hotell – Radison Blu Mountain Resort i Fageråsen. Det låg fantastiskt fint med utsikt över Trysilfjellet.

Radisson Blu Mountain Resort Fageråsen

Radisson Blu Mountain Resort

Radisson Blu Mountain Resort Trysil

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras