Veckans löppass: en lång + tre korta intervaller

Veckans löppass: en lång + tre korta intervaller innebär i detta pass att du först springer en lång intervall, har aktiv vila och springer sedan 3 korta intervaller. Efter det blir det ståvila, för att sedan påbörja en ny omgång med lång och korta intervaller. Eftersom jag älskar skogsstigar, så valde jag att ha uppvärmningen på skogsstigar. Jag gillar att springa som att lägga ett pussel med fötterna mellan rötter och stenar. Då går all tankeverksamhet till just fotisättningen och det är total avkoppling för mig. Själva intervallerna sprang jag sedan på grusväg. //Vickan

Så här ser passet ut:

Uppvärmningsjogg 10 min

4 min intervall – 60 sek aktiv vila
3 x 20 sek intervaller – 10 sek ståvila mellan intervallerna

60 sek setvila

x 3

Alltså sammanlagt 4 omgångar med setet ovan, vilket ger 20 min aktiva intervallminuter.

Nedvarvningsjogg 10 min

Veckans löppass

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras